רכיבים
500 גרם ברוקולי (גבעולים ופרחים בחתיכות)
1 בצל קצוץ גס
1 אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית מלח ים
1 כף חמאה
1 ליטר ציר מרק עוף
100-200 מ"ל שמנת לבישול
מלח
פלפל טחון טרי
מעט עלי בזיליקום
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה בסיר על הכיריים.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד השחמה.
שוטפים ומנקים את הברוקולי.
חותכים את הגבעולים ומוסיפים לסיר.
מוסיפים ציר מרק.
מבשלים את גבעולי הברוקולי עד שהם רכים.
מוסיפים לסיר גם את פרחי הברוקולי (שמתרככים מהר יותר מן הגבעולים) ומלח.
מבשלים עוד מספר דקות.
טוחנים את המרק עם בלנדר מוט,
מוסיפים את השמנת.
מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מקשטים בעלי בזיליקום לפני ההגשה.
מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה