חומרים:
1 קילו דלעת
4 גזרים חתוכים לקוביות
3 ענפים של סלרי חתוך
2 בצלים לבנים חתוכים
5 כוסות מים רותחים
ציר מרק עוף
מלח
פלפל
3 כפות שמן
1 לחם כפרי
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בסיר עד אשר מגיע לשקיפות.
מוסיפים את הסלרי, בטטה, דלעת, כף שטוחה של מלח, חצי כף פלפל לבן.
ממלאים את הסיר במים עד אשר כל הירקות מכוסים.
מוסיפים כוס של ציר עוף.
מרתיחים את הכל.
לאחר שהמים רותחים מורידים לאש קטנה ונותנים להתבשל עד אשר הירקות רכים – כ-45 דקות.
טוחנים את כל התערובות.
טועמים ומוסיפים תבלינים (מלח, פלפל לבן).
הגשה:
מוציאים את תוכן כיכר החלם הכפרי ומגישים את המרק בתוך כיכר הלחם.