מצרכים:
כוס שעועית לבנה מושרת ומבושלת
חצי כוס שעועית ירוקה חלוטה וקצוצה
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כרישה חתוכה לפרוסות
2 בצלים אדומים קצוצים לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות
1/2 כוס פרחי כרובית
1/2 כוס פטריות קצוצות
2 יחידות זוקיני חתוך לקוביות
4 כפות רסק עגבניות
חופן אורגנו טרי
חופן בזיליקום טרי
5 שיני שום קצוץ
מלח
פלפל
מעט סוכר
כוס פסטה פנה מבושלת חתוכה לטבעות
אורגנו יבש
4 כפות שמן זית
2 ליטר ציר ירקות
להגשה – פסטו ופרמזן מגורר
אופן ההכנה:
מוסיפים שמן זית לסיר גדול ומאדים את כל הירקות לפי הסדר הבאף
מתחילים עם הבצל והכרישה, מוסיפים סלרי, כרוב, זוקיני, גזר.
מאדים למשך כ- 5 דקות.
לאחר מכן מוסיפים רסק עגבניות, מלח, פלפל, מעט סוכר, אורגנו יבש וטרי, בזיליקום ושום.
ממשיכים לאדות על אש נמוכה עוד 5 דקות,
מוסיפים ציר ירקות ומבשלים למשך 20-30 דקות,
מוסיפים את השעועית הלבנה, שעועית ירוקה, תפוח אדמה, פרחי כרובית ופטריות.
ממשיכים לבשל לעוד כ- 20-30 דקות.
טועמים ומשפרים טעמים.
לפני ההגשה מוסיפים לצלחת ההגשה את הפסטה פנה.
בהגשה מוסיפים כף פסטו ופרמזן.
"מוזה", גן השלושה, 04-6060697, www.nirtours.co.il
צילום: אתי חן ברייר