ממתכוני החורף של שומרי משקל
4 מנות, כל מנה שווה ל- 4 נקודות
הכנה: 15 דקות, בישול: שעתיים
החומרים:
כף שמן
בצל בינוני קלוף וקצוץ
1 כוס שעועית לבנה יבשה
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
קישוא שטוף וחתוך לקוביות
100 ג' רסק עגבניות
מלח, פלפל, מרק עוף
2 כוסות אטריות מבושלות
מים
ההכנה:
· משרים את השעועית במים למשך לילה (או כשעה במים רותחים)
· מאדים את הבצל עד להשחמתו
· מוסיפים את הגזרים והקישוא
· מוסיפים את השעועית והרסק עגבניות, ממלאים את הסיר במים
· מבשלים עד רתיחה ומנמיכים את האש
· מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שהשעועית רכה
· מגישים עם 2 כפות אטריות מבושלות