חומרים לניוקי:
1 קילוגרם ניוקי תפוחי אדמה (ניתן להשיג טריים מצוננים או קפואים)
חומרים לרוטב:
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל טרי קצוץ
2 סלסלות פטריות טריות, חתוכות לרצועות
200 סמ"ק – כוס יין לבן (מומלץ שרדונה)
1.8 ליטר שמנת 42% – 6 קופסאות
אגוז מוסקט
פלפל מלח
400 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
פטרוזיליה קצוצה
בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את החמאה ושמן הזית.
מטגנים את הבצל והפטריות בתוך החמאה ושמן הזית.
מוסיפים יין .
מרתיחים כשתי דקות.
לאחר מכן מוסיפים את השמנת
מרתיחים.
מטבלים בפלפל, מלח, אגוז מוסקט
מוסיפים את הפרמז'ן (מחדד את הטעם ומסמיך את הרוטב)
מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום
בישול הניוקי:
מכניסים את הניוקי לסיר עם מים רותחים, מעט מלח ומעט שמן
מערבבים.
ברגע שהניוקי מתחילים לצוף מוציאים ומסננים
הרכבת והגשת המנה:
מוסיפים את הניוקי לתוך רוטב השמנת.
מגישים עם מעט פרמז'ן מלמעלה.
מקשטים עם בזיליקום קצוץ.