מרכיבים ל- 4 מנות:
4 שוקיים/ירכיים
3 שומר
1/2 חבילה אפונה
1 בצל גדול
3-4 גבעולי שמיר
4 כפות שמן
תבלינים:
1/2 כפית כרכום, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, מלח – לפי הטעם
אופן ההכנה:
להניח בסיר את השמן , כשהשמן חם להכניס את חלקי העוף לטיגון וסגירה קלה.
בינתיים לקלף את הבצל לחתוך רצועות לרוחב.
להוציא את חלקי העוף מהשמן ולהניח בצד.
לאותו שמן להוסיף את הבצל ולטגנו.
לוקחים את השומר חותכים אותו לרבעים וגם אותם מוסיפים לבצל .
מתבלים בתבלינים מערבבים ומוסיפים את חלקי העוף.
מכסים במים עד 3/4 מגובה השומר והעוף בסיר.
מעבירים ללהבה נמוכה מכסים, ומבשלים בישול איטי של חצי שעה.
כעבור חצי שעה מוסיפים את האפונה, קוצצים את השמיר ומפזרים.
מוסיפים 1/4 כוס מים, מכסים ונותנים לסיר להמשיך להתבשל על להבה נמוכה עוד כ- 1/4 שעה או עד צמצום הנוזלים.
מגישים עם קוסקוס דק של סוגת, אותו מכינים לפי ההוראות על השקית.
צילום: נועם דוד