בלב רחוב העצמאות בחיפה, רחוב עם היסטוריה ואופי ועם עתיד שונה הנבנה בימים אלה, נמצאת מסעדת פסטה קרולה, מסעדת טרטוריה איטלקית ביתית חלבית, המתמחה בייצור במקום של פסטה טרייה ובהכנת קינוחים איטלקיים אישיים.
רחוב העצמאות, הידוע בדוכנים והחנויות הצבעוניות שבו, משנה פניו. בנייני משרדים רבים משופצים כך שייראו אוטנטיים מבחוץ ומשרדים של המאה ה 21 מבפנים. קמפוסים אקדמיים ומעונות סטודנטים נבנים והולכים.
במסעדה מצאנו את קובי קרולה (בן 47), הבעלים ושף המסעדה, מגשים חלום, ואת אשתו מיכל עוזרת לו. בצעירותו היה קובי צריך לבחור בין "תדמור" לבין עיצוב גראפי. רק לאחר שנים רבות הבין שהיה צריך לבחור ב"תדמור", ולפני שנתיים הקים עם מיכל את "פסטה קרולה".
קובי קרולה הוא בן למשפחה איטלקית, מהאי קורפו שליד יוון, שעברה דרך מצרים, שם נולד אביו, לישראל. לאחרונה הוא החליט להתמקד דווקא בדבר האהוב עליו ביותר – ייצור והכנת פסטה טרייה – שחזור הטעמים עליהם גדל בביתו אצל אימו וסבתו.
ביחד עם אשתו מיכל, פתח קובי בעיר התחתית של חיפה את מסעדת פסטה קרולה. בכל בוקר מכין קובי פסטה טרייה, ושוקד על מגוון של קינוחים שונים.
במקום מתקיימים גם סדנאות וערבי יין ממחוזות שונים באיטליה.
אנחנו הגענו ביום שישי לפני הצהריים. במרכז המסעדה עומד שולחן עמוס בסוגי אנטיפסטי רבים ולחם טרי. כששאלנו להסברים ממיכל קרולה על האנטיפסטי, הבנו שאין יום דומה למשנהו, קובי קרולה מכין לפי מיטב הדימיון הקולינרי של אותו יום.
הפעם מצאנו חצאי פלפל טריים ממולאים בפטרוזיליה ברוטב חמצמץ – מצוין. פרוסות דקות של סלק במיץ לימון ומיץ תפוז – מעדן. חצילים מטוגנים, קישואים מטוגנים, פרוסות עגבנייה עם גבינה, קוביות גבינה מתובלות, קוביות סלק עם קוביות תפוחי אדמה – כולם מתובלים בטוב טעם.
ליד כל אלה חמאת גזר, ממרח פלפלים וממרח מהרבה שום, שמן, ביצים ולחם – טעים במיוחד לאוהבי שום.
כמו שאומר קובי: אפשר להרכיב ארוחה טעימה, מגוונת ומלאה רק מהאנטיפסטי.
אנחנו הרי הגענו למסעדת פסטות, והאנטיפסטי היה הפתעה נעימה. בפסטה קרולה אפשר למצוא מבחר מגוון פסטות: ספגטי, פטוצ'יני, פנה, רביולי במילויים שונים. אנחנו טעמנו פסטה אחת ברוטב שמנת עם גבינת עיזים, והשנייה עם פטריות שיטאקי ברוטב חריף- מתוק. משתי המנות, הנדיבות בכמות, נהנינו מאוד.
כאמור, קובי קרולה מכין את הפסטות במו ידיו, ואפשר לראות אותו בפעולה. גם סוגי הפסטות משתנים לפי מצב רוחו וחוקיו של קובי.
כמובן שבמסעדה אפשר למצוא גם פיצות, לזניה, דגים ועוד; וכן מגוון קינוחים קלאסיים כמו טיראמיסו עם שוקולד לבן, פנקוטה ברוטב יין, קרם שוקולד ועוד.
אנחנו טעמנו את קרם השוקולד שערב מאד לחיכנו.
אחרי הארוחה המצוינת והשיחה עם קובי קרולה, מבינים שאף פעם לא מאוחר להגשים את החלום.
פסטה קרולה
רח' העצמאות 37, חיפה
טל. 04-8621641, 052-2372332
המסעדה פתוחה בימים א'-ה' בין השעות 09:00-17:30,
בערב בהזמנת מקום בין השעות 19:00-22:00
יום שישי 10:00-14:00
במקום ניתן לערוך אירועים עד ל- 50 אנשים
פסטה קרולה בחיפה – לבשל את החלום
בלב רחוב העצמאות בחיפה, רחוב עם היסטוריה ואופי ועם עתיד שונה הנבנה בימים אלה, נמצאת מסעדת פסטה קרולה, מסעדת טרטוריה איטלקית ביתית, המתמחה בייצור במקום של פסטה טרייה ובהכנת קינוחים איטלקיים אישיים

תגובות
0