חומרים ל- 20 יחידות
למלית
150 גרם בצל קצוץ
200 גרם פטריות קצוצות
300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
200 גרם גבינת פטה מגורדת
30 גרם חמוציות
30 גרם צימוקים
30 גרם שזיפים מגולענים וקצוצים
30 גרם אגוזי מלך קצוצים
(אפשר לשחק עם הפירות היבשים כפי שאוהבים – להוסיף או להפחית)
1 כפית קינמון
1 כוס סילאן
להכנת הסיגר
1 חבילת עלי סיגר
½ כוס קמח
1 כוס מים
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל הקצוץ.
לאחר הזהבה קלה מוסיפים את הפטריות לעוד מספר דקות.
מערבבים את שאר המרכיבים בקערה.
טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מלח, סילאן).
מערבבים את הקמח והמים עד שנוצר סוג של "דבק".
אופן הגלגול
לשים 40 גרם מילוי בחלק הקרוב אליך לרוחב כל העלה – 2 ס"מ מהקצה.
לגלגל דחוס היטב, ולהדביק עם דבק קמח/מים.
להמשיך כך עם כל הסיגרים.
לפני הטיגון יש לתת מנוחה לסיגרים על מנת שה"דבק" יתייבש.
מטגנים ומעבירים לצלחת הגשה.
ניתן לזלף מעל עוד מעט סילאן לפי הטעם.