צ'רלי – המעבר בין יהוד לתל אביב

על שם צ'ק פוינט צ'רלי, שער המעבר המפורסם ביותר בין ברלין המזרחית לברלין המערבית בימי השלטון הקומוניסטי, נפתחה לפני שנתיים מסעדת צ'אלי. המסעדה ממוקמת לא פחות מאשר ביהוד, ולמעשה במלון אויה

על שם צ'ק פוינט צ'רלי, שער המעבר המפורסם ביותר בין ברלין המזרחית לברלין המערבית בימי השלטון הקומוניסטי, נפתחה לפני שנתיים מסעדת צ'אלי. המסעדה ממוקמת לא פחות מאשר ביהוד, ולמעשה במלון אויה.

צ'רלי מוגדרת כמסעדה מערבית אסייאתית, והסיבה למפגש שלנו איתה היא השקת מנות חדשות בתפריט. אך עבורנו, שלא הכרנו את המסעדה קודם לכן, זו היתה מעין פגישה ראשונה עם המקום והתפריט. וכמו בכל פגישה ראשונה מוצלחת, יצאנו עם פרפרים בבטן.

את הארוחה שלנו התחלנו עם כרובית בשומשום ופנקו (22 ₪), מנה מצוינת של כרובית פריכה שטוגנה היטב עם פירורי לחם יפניים ושומשום, והגיעה עם רוטב צ'ילי חמוץ מתוק. מרק הבטטה (21 ₪) נעשה עם קצת יותר מדי חלב קוקוס לטעמנו, שהשתלט על הטעם של הבטטה, וגם הג'ינג'ר לא יכל לו.

יחד עם המנות קיבלנו לבקשתנו את הוולקנו – סושי רול מיוחד מתפריט הספיישלים של המסעדה (42 ₪). המנה עשויה היטב, עם כמות מכובדת של התוספות – סלמון, אבוקדו, בטטה בטמפורה, וכל זה במעטפת של סלמון צרוב בטריאקי ושבבי בצל ירוק. נכון, קשה להבחין בכל טעם באופן נבדל, אך השילוב של הכול ביחד מוצלח למדי.

בשלב הזה היינו סקרנים לגבי ההמשך. כמו בכל פגישה טובה, העיקר מתרחש כשהבשר נחשף. ואכן, לא היינו צריכים לחכות יותר מדי זמן לפני שזה קרה. לשולחן הגיע אנטריקוט ברוטב פלפלת (110 ₪), נתח עסיסי ומיושן כהלכה עם רוטב מעט פיקנטי, שלשמחתנו הוגש בצד המנה ולא ישירות עליה, כך שיכולנו לשלוט במינון.

במקביל קיבלנו פילה דג מוסר אורגני עם אורז מלא וברוקולי מאודה (88 ₪). מנה זו שייכת לחלק הבריא של התפריט, המציע מנות בריאות יחסית עם פירוט של הערכים התזונתיים. בהתעלם מהקלוריות וכל זה, רק נאמר שהדג היה עדין בטעמו, עשוי פשוט ונכון, עם אורז בסיסי שנעשה כהלכה ללא כל תוספות מיוחדות, וברוקולי שאודה במידה הנכונה. פשוט אבל טעים.

ויתרנו על הקינוחים מפאת עודף הקלוריות שמצטבר עלינו באחרונה, ויצאנו לדרכנו חזרה לתל אביב. מופתעים לטובה עם תחושה של סיפוק קולינרי, מהסוג שלא היינו מצפים למצוא בפריפריה, אנו ממליצים על Charly לתושבי האזור ובכלל.

Charly
מלון אויה
דרך החורש 4 יהוד
טל. 03-5368844
א'-שבת 12:00 עד הלקוח האחרון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר