מרכיבים:
1/2 ק"ג בשר לוקוס נקי מעצמות' קצוץ (עדיף לקצוץ ידני ללא שימוש במטחנה)
1 בצל לבן קצוץ דק
5 גבעולי כוסברה
גרידת קליפת לימון מחצי לימון
20 גרם פירורי פנקו
קורט מלח
קורט בהרט
קורט פלפל
4 גבעולי אספרגוס בגודל בינוני
לריזוטו:
1/2 ק"ג ריזוטו
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות
1 פלפל צהוב קצוץ לקוביות
1 זוקיני ירוק קצוץ לקוביות
1 ליטר ציר דגים.
1כוס יין לבן
מלח, פלפל
לרוטב:
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתוש
קורט מלח
קורט צ'ילי טחון
אופן ההכנה:
קבב:
מערבבים את כל רכיבי הקבב עד לקבלת תערובת אחידה.
"מקבבים"את התערובת על גבעולי האספרגוס, ומניחים במקרר לשעה לפחות.
לאחר מכן: ממיסים חמאה במחבת לוהטת, וצולים את השיפודים כדקה מכל צד.
ריזוטו:
מאדים בחמאה את הפלפלים והזוקיני, מוסיפים את הריזוטו וממשיכים לאדות לחצי דקה נוספת.
מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים.
לאחר הצמצום מוסיפים בהדרגתיות את ציר הדגים תוך בחישה מתמדת של התערובת.
מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם, ומצמצמים עד לקבלת תערובת סמיכה.
לרוטב:
מערבבים יחד היטב את כל המרכיבים.
אופן ההגשה:
את הריזוטו מניחים במרכז הצלחת, עליו את שיפודי האספרגוס והקבב, ומעל לכל בוזקים רוטב לפי הטעם.
ממתכוני מעריב גורמה קיץ 2008, 24.8 עד 2.9