Tipsy peach yogurt
בקוקטייל זה היוגורט מתאפיין בטעם חמצמץ שמשתלב היטב בחמיצות של הפטל ובמתקתקות של האפרסק. אחוזי האלכוהול בוודקה מעצימים את החוויה ומדגישים את הטעמים.
רכיבים
40 מ"ל ואן גוך אפרסקים
500 גרם יוגורמה – יוגורט כבשים
250 גרם פירות יער אדומים קפואים
100 גרם פטל
שיפודי עץ
קרח
אופן ההכנה
מכניסים את הואן גוך, יוגורט כבשים ואת הפירות יער האדומים לתוך בלנדר.
מפעילים עד לקבלת מרקם סמיך של ברד.
הצעת הגשה
שיפוד פטל.
Milkey gin
בקוקטייל זה משולבת גבינת חלומי המיוצרת בעיקר מחלב פרה, צבעה לבן וזך ומרקמה עדין. מאפייניה העיקריים של הגבינה הוא היכולת לטגן, לצלות או לאפות אותה כך שהיא משחימה ללא התכה גם בטמפרטורות גבוהות. הטעם העדין הקריספי של החלומי לאחר הטיגון משתלב היטב בטעם גרגירי הערער שהינו התבלין העיקרי להכנת הג'ין . את גבינת החלומי רצוי לטגן, או לצלות על הגריל ללא שמן או חמאה.
רכיבים
60 מ"ל ג'ין ואן גוך
שוופס מי טוניק
300 גרם גבינת חלומי כמו של מחלבת בית יצחק
לימון
קרח
קורנית
אופן ההכנה
מזיגה הג'ין לכוס היי-בול עם 4 קוביות קרח.
סגירה עם מי טוניק.
חריכה של הרוזמרין באמצעות ברנר והוספה לכוס.
חיתוך קוביות של חלומי.
הצעת הגשה
שיפוד חלומי וקוביות שלמות.
Punch for Shavuot
בקוקטייל זה משתמשים בגבינת גאודה – גבינה הולנדית מעושנת חצי קשה עם אחוזי שומן גבוהים – לכן היא עשירה בטעמה. זרעי הכמון המעניקים לגבינה טעם ייחודי ועשיר. טעם הגבינה העדין משתלב היטב בטעמי הפירות שבפונץ' ובטעם העדין של האמברוסיה.
רכיבים
60 מ"ל אמברוסיה אפרסק
20 מ"ל ואן גוך מלון
150 גרם גבינת תום
150 גרם גבינת גאודה מעושנת
3 תפוזים
3 תפוחים אדומים
100 גרם ענבים
נענע טרייה
קרח
אופן ההכנה
חותכים את התפוזים והתפוחים לקוביות.
מניחים את קוביות התפוחים, פלחי התפוזים והענבים בצנצנת.
מוזגים את הואן גוך והאמברוסיה.
מקשטים עם נענע מעל וסוגרים את הצנצנת.
מניחים את הצנצנת 24 שעות בקירור.
הצעת הגשה
הגשה לצד רולים של גבינת תום וגבינת גאודה מעושנת.
Dairy cream
שילוב מנצח של שוקולד, יוגורט וודקה. עם יוגורט עזים חמוץ מעט בטעמו, עם כתר שוקולד מתוק – מתקבל קוקטייל מודגש בטעמים.
רכיבים
30 מ"ל אפטר חום – שוקולד בלגי
30 מ"ל ואן גוך קרמל
30 מ"ל יוגורמה – משקה יוגורט עיזים
100 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם קוקוס
150 גרם שוקולד מריר משובח
אופן ההכנה
קוקטייל
למזוג לשייקר עם 4 קוביות קרח את האפטר חום – שוקולד בלגי , ואן גוך קרמל ויוגורט עזים.
משקשקים היטב עד שלא שומעים את הקרח.
גאנש שוקולד
מחממים מחבת, מוסיפים את השמנת ואת השוקולד המריר.
מכבים את האש ומערבבים היטב את השמנת עם השוקולד המריר עד לקבלת מרקם אחיד.
הצעת הגשה
הכנת כתר גאנש שוקולד עם קוקוס ומזיגה של הקוקטייל .