רכיבים ל-4 מנות
600 גרם נתחי פרגית חתוכים לקוביות גדולות
למשרה
1/2 כוס רוטב טריאקי כמו של מאסטר שף
½ כוס קרם קוקוס כמו של מאסטר שף
4 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
מעט מלח לפי הצורך
שיפודי עץ יפנים קצרים
מעט שמן לצלייה
לאורז
2 כוסות אורז בסמטי
קרם קוקוס לפי הצורך
3 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם.
לקישוט
חופן עשבי תיבול קצוצים או בצל ירוק
אופן ההכנה
מערבבים על כל רכיבי המשרה.
משרים את קוביות הפרגית למשך 4 שעות לפחות (אפשר ללילה).
מכינים את האורז לפי הוראות היצרן, אלא שמחליפים ½ מכמות המים בקרם קוקוס.
מתבלים במלח ומוסיפים שום כתוש.
משפדים את הפרגית על שיפודי העץ.
צולים את השיפודים על מחבת פסים כבדה, גריל או פלנצ׳ה במשך כ-3 דקות מכל צד עד שהפרגיות מוכנות.
הגשה
מסדרים אורז על צלחת ההגשה.
מעל מניחים את השיפודים.
מזליפים כמה טיפות שמן סומסום.
מקשטים בג'ינג'ר כבוש ובצל ירוק ומגישים.