אגסים מבושלים ביין אדום לצד קציפת מסקרפונה

 

מתכון ל-4 סועדים

רכיבים
1 ליטר יין אדום
1 כוס מים
250 גרם סוכר
1 מקל וניל
מעט גרידת תפוז
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
200 גרם פירות יער.
6 אגסים בינוניים שלמים וקלופים

רכיבים לקציפת המסקרפונה
100 גרם גבינת מסקרפונה
חצי ליטר שמנת מתוקה
1 כף פודינג וניל
100 גרם סוכר

אופן הכנה
מרתיחים בסיר את האגסים עם כל הרכיבים האחרים, פרט לפירות היער.

לאחר הרתיחה מבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות ומסירים מהאש.

מוציאים את האגסים מהסיר וממשיכים לבשל את הנוזלים עד לקבלת רוטב סמיך.

מוסיפים את פירות היער ומבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהאש.

אופן הכנת קציפת מסקרפונה
מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם 100 גרם סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

מוסיפים את גבינת המסקרפונה והפודינג באופן איטי והדרגתי עד לקבלת מרקם אחיד.

אופן הגשה
חוצים את האגסים לאורכם, מוציאים את הליבה ומניחים על צלחת.

מניחים כדור מקציפת המסקרפונה ויוצקים מרוטב היין האדום ופירות היער.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה