ל- 8 מנות
חומרים:
1/2 ק"ג אורז
1 ליטר מים
כף שטוחה מלח
3 כפות שמן זית איכותי
2 בצלים קצוצים דק
3 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים חתוכים לקוביות
250 ג"ר בשר כבש טחון
50 ג"ר צימוקים כהים קטנים
50 ג"ר צנוברים קלויים
50 ג"ר שקדים פרוסים קלויים
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
כף אגוז מוסקט
כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
2 כפות שטוחות כמון
2 כפות שטוחות כורכום
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר.
שופכים עליו את הבצל.
מאדים מעט, מוסיפים את הפלפלים ואת בשר הכבש הטחון, עד שהבצל מזהיב, הפלפלים מתרככים מעט, והבשר מקבל גוון מעט שחום.
מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים.
בסיר נוסף מרתיחים 1 ליטר מים ואת התבלינים: כף אגוז מוסקט
כפית קינמון, 1/2 כפית ציפורן, 2 כפות שטוחות כמון, 2 כפות שטוחות כורכום, 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה.
מערבבים היטב.
שופכים את המים הרותחים עם תערובת התבלינים על האורז, הבשר הבצל והפלפלים.
מבשלים על אש נמוכה 12 דקות.
משאירים בסיר מכוסה עוד 12 דקות.
לפני ההגשה מפזרים על האורז והבשר את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים.
מוסיפים מלח אם צריך.
מעל מפזרים את הצימוקים, צנוברים והשקדים, ומערבבים היטב.