אורז לבנוני

ל- 8 מנותחומרים:1/2 ק"ג אורז1 ליטר מיםכף שטוחה מלח3 כפות שמן זית איכותי2 בצלים קצוצים דק3 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים חתוכים לקוביות 250 ג"ר בשר כבש טחון50 ג"ר צימוקים כהים קטנים50 ג"ר צנוברים קלויים50 ג"ר שקדים פרוסים קלוייםצרור פטרוזיליה קצוצה צרור כוסברה קצוצהכף אגוז מוסקטכפית קינמון1/2 כפית ציפורן2 כפות שטוחות כמון2 כפות שטוחות כורכום2 כפות שטוחות פפריקה מתוקהאופן ההכנה:מחממים את שמן הזית בסיר.שופכים עליו את הבצל.מאדים מעט, מוסיפים את הפלפלים ואת בשר הכבש הטחון, עד שהבצל מזהיב, הפלפלים מתרככים מעט, והבשר מקבל גוון מעט שחום.מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים.בסיר נוסף מרתיחים 1 ליטר מים ואת התבלינים: כף אגוז מוסקטכפית קינמון, 1/2 כפית ציפורן, 2 כפות שטוחות כמון, 2 כפות שטוחות כורכום, 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה. מערבבים היטב.שופכים את המים הרותחים עם תערובת התבלינים על האורז, הבשר הבצל והפלפלים.מבשלים על אש נמוכה 12 דקות.משאירים בסיר מכוסה עוד 12 דקות.לפני ההגשה מפזרים על האורז והבשר את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים. מוסיפים מלח אם צריך.מעל מפזרים את הצימוקים, צנוברים והשקדים, ומערבבים היטב.

ל- 8 מנות

חומרים:
1/2 ק"ג אורז
1 ליטר מים
כף שטוחה מלח
3 כפות שמן זית איכותי
2 בצלים קצוצים דק
3 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים חתוכים לקוביות
250 ג"ר בשר כבש טחון
50 ג"ר צימוקים כהים קטנים
50 ג"ר צנוברים קלויים
50 ג"ר שקדים פרוסים קלויים
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
כף אגוז מוסקט
כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
2 כפות שטוחות כמון
2 כפות שטוחות כורכום
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר.
שופכים עליו את הבצל.
מאדים מעט, מוסיפים את הפלפלים ואת בשר הכבש הטחון, עד שהבצל מזהיב, הפלפלים מתרככים מעט, והבשר מקבל גוון מעט שחום.
מוסיפים את האורז והמלח ומערבבים.
בסיר נוסף מרתיחים 1 ליטר מים ואת התבלינים: כף אגוז מוסקט
כפית קינמון, 1/2 כפית ציפורן, 2 כפות שטוחות כמון, 2 כפות שטוחות כורכום, 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה.
מערבבים היטב.
שופכים את המים הרותחים עם תערובת התבלינים על האורז, הבשר הבצל והפלפלים.
מבשלים על אש נמוכה 12 דקות.
משאירים בסיר מכוסה עוד 12 דקות.
לפני ההגשה מפזרים על האורז והבשר את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים.
מוסיפים מלח אם צריך.
מעל מפזרים את הצימוקים, צנוברים והשקדים, ומערבבים היטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר