אנטיפסטי ירקות שורש

יאנה דוברוביצקי מקייטרינג Eat and Love מציעה מתכון לטובת כל אותם מאותגרי מטבח שתמיד מגיעים לאכול אצל אמא אבל שפשוט אוהבים מתכונים חדשים. המפתח להצלחת המנה הינו שילוב מגוון ענק של ירקות

לאפות בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות עד הזהבה מלאה של הירקות. צילום ירון נגר

כללים להצלחת המנה: ניתן לשלב מגוון ענק של ירקות. חשוב להקפיד ולאפות באותה תבנית ירקות עם אותו זמן הכנה, או לחילופין כל סוג ירק בנפרד. התיבול יכול להיות לפי הטעם ולהשתנות כל פעם.

מצרכים

בטטה, גזר, קישואים או זוקיני או חציל

כרובית, כרוב, דלעת או דלורית

סלק, פלפלים בצבעים, פטריות

בצל בצבעים, ראש שום, עגבניות או שרי

שמן זית, רוזמרין, טימין

עשבי תיבול טריים לבחירה (לא חובה)

מלח גס, אבקת שום

צילום ירון נגר

אופן ההכנה

לרפד תבניות אפייה בנייר אפייה.

לשטוף היטב את הירקות.

ניתן להימנע מקילוף לפי רצונכם.

לחתוך לפרוסות או עיגולים או חצאי ירח או חצאים

  • לפי סוג הירק והעדפות אישיות.

לסדר את הירקות בתבנית.

לזלף שמן זית, לפזר מלח גס ואבקת שום, וכמה מחטים של רוזמרין וטימין.

ניתן לקצוץ עשבי תיבול לפי הטעם.

לאפות בתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות עד הזהבה מלאה של הירקות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה