מצרכים ל- 8 סועדים
8 תחתיות ארטישוק (ניתן להשתמש בתחתיות סנפרוסט)
4 פילטים של דניס נקי מעור ועצמות
2 בצלים בינוניים
פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
14 שיני שום עם הקליפה
כף צלפים
7 עגבניות מיובשות
מלח ופלפל
שמן זית
2 ענפי רוזמרין
יין לבן
הכנה
1. לחתוך את הדניס לקוביות קטנות
2. לשים בקערה ולהוסיף: בצל קצוץ,פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, מעט שמן זית, עגבניות מיובשות קצוצות מלח ופלפל לפי טעם – לערבב.
3. למלא את הארטישוקים בתערובת
4. לסדר בתבנית אפיה
5. לשפוך מעל מעט יין לבן ושמן זית, להוסיף לתבנית את שיני השום השלמות את גבעולי הרוזמרין והצלפים.
6. לגרר גבינת קשקבל מעל הארטישוקים לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות.