באגט אלומות כפרי ממולא בממרח זיתים

 

מרכיבים ל- 6 באגטים:
½3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
½3 כוסות קמח שיפון (500 גרם)
1 שקית שמרית או 1 קוביה שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר אפיה (50 גרם)
כ- ½2 כוסות מים (675 מ"ל)
1 כף מלח
למילוי: ממרח זיתים ירוקים או שחורים

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר את מרכיבי הבצק פרט למים.
לשים עם וו-לישה במהירות נמוכה כ-4 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ- 6 דקות עד לקבלת בצק רך ועדין.
מכסים ומשהים להתפחה למשך חצי שעה במקום חמים.
מחלקים את הבצק ל- 6 יחידות שוות (כ- 300 גרם כ"א) ומרדדים כל חלק למלבן דק וארוך.
מורחים 2-3 כפות מממרח הזיתים באופן שווה ומגלגלים עד לקבלת צינור באורך של כ-30 ס"מ.
מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה כשהסגירה כלפי מטה ומתפיחים מכוסה כ-½ שעה.
מחממים תנור ל- 200°.
בעזרת מספריים גוזרים את הבאגט בצורת אלומות.
חותכים בבצק חריצים אלכסוניים מלמעלה בזווית של 45 מעלות.
את החלק העליון שגזרנו מותחים לצד ימין, את החלק הבא לצד שמאל, וכן הלאה עד שנוצרת צורת שיבולת (ראו תמונה).
מברישים בעזרת מברשת לחה את הבאגטים בעדינות, ומיד מכניסים לתנור ואופים כ- 20 דקות.
מצננים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה