בורגר הודו מעושן

מתכון של המועצה לענף הלול המבוסס על הודו טחון מתוגבר בבצל טחון ותבלינים. את ההכנה מתחילים במחבת וממשיכים בתנור כך שכולם יוצאים מוכנים יחד

מחממים את הלחמניות במחבת בה צלינו את הבורגרים. מורחים במיונז, קטשופ וחרדל. ממלאים בבורגר, ירקות וחסה ומגישים
מחממים את הלחמניות במחבת בה צלינו את הבורגרים. מורחים במיונז, קטשופ וחרדל. ממלאים בבורגר, ירקות וחסה ומגישים

מצרכים ל- 5 מנות

1/2 ק"ג שווארמה הודו נקבה טחון

2 בצלים קצוצים דק-דק

2-3 כפות שמן

2 שיני שום קצוצות

1 כף חרדל דיז׳ון גרגרים

1 כף שטוחה פפריקה ספרדית מעושנת

2 כפות פירורי לח.

להגשה

5 לחמניות המבורגר

מיונז

חרדל

קטשופ

5 פרוסות עגבנייה

5 עלי חסה

10 פרוסות מלפפונים כבושים

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים שום, מערבבים חצי דקה, מורידים מהאש ומצננים.

מערבבים את הבצל והשום המטוגנים (עם השמן) יחד עם הודו טחון, חרדל, פפריקה מעושנת ופירורי לחם. מערבבים היטב עם הידיים.

בידיים רטובות יוצרים 5 בורגרים ומניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה.

מעבירים למקרר לשעה ואפשר אפילו לילה.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מחממים היטב מחבת עם מעט שמן וצולים את הבורגרים 2 דקות מכל צד עד להזהבה – הם עדיין לא מוכנים מבפנים וזה בסדר.

מעבירים את הבורגרים לתנור ומשלימים את ההכנה עוד 5 דקות.

הגשה

מחממים את הלחמניות במחבת בה צלינו את הבורגרים.

מורחים במיונז, קטשופ וחרדל.

ממלאים בבורגר, ירקות וחסה ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה