בייבי קלמרי צרוב על סלט חומוס הודי

חומרים ל-4 סועדים: חצי ק"ג קלמרי, נקי שטוף וחתןך לרצועות שמן זית מלח, פלפל 1 גביע יוגורט מאיכות מעולה חומרים לסלט: 1 כוס גרגירי חומוס, שהושרה למשך הלילה ובושל במי מלח עד לריכוך הרצוי 2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות 1/2 בצל סגול, קצוץ דק חופן תרד, שטוף וחתוך לרצועות דקות 2 כפות בצל ירוק קצוץ 1 כף פטרוזיליה קצוצה 1 כף כוסברה קצוצה גרידה מלימון אחד מלח ופלפל, לפי הטעם לרוטב תמרינדי: 1 כפית דבש 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ 1 כפית שום קצוץ 1/2 צנצנת מחית תמרינדי 3 כפות שמן זית 1 כף שמן שומשום 3 כפות מים 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים 1 כפית גאראם מסאלה 1 כפית כמון טחון מעט אבקת צ'ילי או שאטה גרוס מלח, פלפל, לפי הטעם אופן ההכנה: רוטב: מערבבים את כל החומרים בקלחת קטנה, מביאים לרתיחה עדינה, מבשלים כדקה, מורידים מהאש.טוחנים בעזרת מכשיר טחינה ידני.טועמים ומתקנים תיבול. קלמרי: מלהיטים מחבת על אש גבוהה.שמים קלמרי, שמן זית, מלח ופלפל.מטגנים מספר דקות עד שהקלמרי מוכן. סלט: שמים בקערה את כל החומרים לסלט, מוסיפים כ- 6 כפות מהרוטב ומערבבים, מתבלים במלח ופלפל. הגשה: מניחים בצלחות מהסלט.מסדרים מעליו את הקלמרי הצרובים.מוסיפים כף יוגורט מעל.

חומרים ל-4 סועדים:
חצי ק"ג קלמרי, נקי שטוף וחתןך לרצועות 
שמן זית
מלח, פלפל
1 גביע יוגורט מאיכות מעולה

חומרים לסלט:
1 כוס גרגירי חומוס, שהושרה למשך הלילה ובושל במי מלח עד לריכוך הרצוי
2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול, קצוץ דק
חופן תרד, שטוף וחתוך לרצועות דקות
2 כפות בצל ירוק קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
גרידה מלימון אחד
מלח ופלפל, לפי הטעם

לרוטב תמרינדי:
1 כפית דבש
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית שום קצוץ
1/2 צנצנת מחית תמרינדי
3 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום
3 כפות מים
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1 כפית גאראם מסאלה
1 כפית כמון טחון
מעט אבקת צ'ילי או שאטה גרוס
מלח, פלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
רוטב:

מערבבים את כל החומרים בקלחת קטנה,
מביאים לרתיחה עדינה,
מבשלים כדקה, מורידים מהאש.
טוחנים בעזרת מכשיר טחינה ידני.
טועמים ומתקנים תיבול.

קלמרי:
מלהיטים מחבת על אש גבוהה.
שמים קלמרי, שמן זית, מלח ופלפל.
מטגנים מספר דקות עד שהקלמרי מוכן.

סלט:
שמים בקערה את כל החומרים לסלט,
מוסיפים כ- 6 כפות מהרוטב ומערבבים,
מתבלים במלח ופלפל.

הגשה:
מניחים בצלחות מהסלט.
מסדרים מעליו את הקלמרי הצרובים.
מוסיפים כף יוגורט מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר