בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול

השף שאול בן אדרת מציע מתכון למנה צמחונית מתוך ספר מתכונים לפסח של ״לקט ישראל״ - ארגון הצלת המזון הגדול בישראל. הספר זמין לקריאה ברשת לרגל חג הפסח 2020 וכולל מתכונים וטיפים לארוחות החג ושאר ימות השנה

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה. יוצקים על הממולאים ומביאים לרתיחה. צילום דניאל לילה
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה. יוצקים על הממולאים ומביאים לרתיחה. צילום דניאל לילה

מרכיבים

3 בצלים לבנים גדולים

3 בצלים סגולים גדולים

למלית

2 כוסות אורז מבושל

3 כפות כוסברה קצוצה

3 כפות נענע קצוצה

3 כפות חמוציות מיובשות

3 כפות צנוברים קלויים

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב

2 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן

1 כוס מיץ תפוחים

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור גרוס

צילום דניאל לילה
צילום דניאל לילה

אופן ההכנה

מכינים את הבצלים למילוי

יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל.

מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הבצלים 10 דקות לריכוך חלקי.

מצננים מעט ומפרידים לגלדים.

נפטרים מהגלדים הקטנים.

ממלאים, מסדרים בסיר ומבשלים

מערבבים את חומרי המלית בקערה גדולה.

מתבלים במלח ופלפל.

ממלאים את גלדי הבצל במלית ומסדרים בצפיפות בסיר רחב.

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.

יוצקים על הממולאים ומביאים לרתיחה.

מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שמחצית מהנוזלים נספגים בבצלים.

הגשה

מגישים חם.

אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים ולחמם לפני ההגשה.

קישור לספר

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה