fbpx

בצלים ממולאים באורז ועשבי תיבול

השף שאול בן אדרת מציע מתכון למנה צמחונית מתוך ספר מתכונים לפסח של ״לקט ישראל״ – ארגון הצלת המזון הגדול בישראל. הספר זמין לקריאה ברשת לרגל חג הפסח 2020 וכולל מתכונים וטיפים לארוחות החג ושאר ימות השנה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מרכיבים

3 בצלים לבנים גדולים

3 בצלים סגולים גדולים

למלית

2 כוסות אורז מבושל

3 כפות כוסברה קצוצה

3 כפות נענע קצוצה

3 כפות חמוציות מיובשות

3 כפות צנוברים קלויים

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב

2 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן

1 כוס מיץ תפוחים

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור גרוס

צילום דניאל לילה
צילום דניאל לילה

אופן ההכנה

מכינים את הבצלים למילוי

יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל.

מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הבצלים 10 דקות לריכוך חלקי.

מצננים מעט ומפרידים לגלדים.

נפטרים מהגלדים הקטנים.

ממלאים, מסדרים בסיר ומבשלים

מערבבים את חומרי המלית בקערה גדולה.

מתבלים במלח ופלפל.

ממלאים את גלדי הבצל במלית ומסדרים בצפיפות בסיר רחב.

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.

יוצקים על הממולאים ומביאים לרתיחה.

מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שמחצית מהנוזלים נספגים בבצלים.

הגשה

מגישים חם.

אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים ולחמם לפני ההגשה.

קישור לספר

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר