בראנץ' בפוליהאוס: שלוש קומות מגובה הרחוב

מלון פוליהאוס שוכן בפינת הרחובות נחלת בנימין ואלנבי בתל אביב. המלון נפתח בבניין באוהאוס משופץ שכל הפנים שלו עוצב מחדש על ידי המעצב הבינלאומי קארים ראשיד

בימי שישי בין השעות 10:00-16:00 מציעים כאן ארוחות בראנץ' תמורת 95 שקלים לסועד. צילום טל אזולאי
בימי שישי בין השעות 10:00-16:00 מציעים כאן ארוחות בראנץ' תמורת 95 שקלים לסועד. צילום טל אזולאי

כדי לחוות עיר אחרת, כל מה שהיה צריך לעשות זה לעלות שלוש קומות מגובה הרחוב. מכאן הרחוב עם האוטובוסים והאנשים והחנויות עדיין קרוב, אבל רחוק מספיק; כך שהתמקדנו בכל מה שרואים מכאן: הים הסוער, מסגד חסן בק, ומנגד הארובה של רידינג ואינספור בניינים ומגדלים, ישנים וחדשים, מתפרקים ומתחדשים. מי שסיפק לנו את החוויה הבלתי-צפויה הוא מלון פוליהאוס, השוכן בפינת הרחובות נחלת בנימין ואלנבי בתל אביב. המלון נפתח בבניין באוהאוס משופץ, שכל הפנים שלו עוצב מחדש על ידי המעצב הבינלאומי קארים ראשיד. קומת הגג הנעימה והמזמינה משלבת בין בר קוקטיילים לבין בריכת אינפיניטי מחוממת, דק שיזוף ומתחם ספא. כאן, בימי שישי, בין השעות 10:00-16:00, מציעים ארוחות בראנץ'.

צילום שחר בן-פורת
צילום שחר בן-פורת

מה מקבלים כאן תמורת 95 שקלים לסועד? קוקטייל בוקר או משקה קל וקפה או תה. מתחילים עם סלסלת לחמים, סלט ירקות, מטבלים וממרחים, כולל איקרה, ממרח פלפלים, חמאה, גבינת שמנת, טפנד זיתים וריבה. לאחר מכן בוחרים מנה מבין חמש עיקריות. הזמנו סלט פילה בקר עם עגבניות שרי, ארוגולה, בצל סגול, צ'ילי, פרמז'ן וויניגרט הדרים; וקלאב קרואסון המשלב חזה עוף בסו-וויד, מיונז ביתי, חרדל, עגבנייה, בצל סגול, ארוגולה וגבינת אמנטל, וליד צ'יפס ירקות שורש ומלפפונים חמוצים קטנים. על מה ויתרנו? על פרנץ' טוסט, צלחת גבינות ישראליות, ופורל מעושן בקרואסון חמאה.

צילום שחר בן-פורת
צילום שחר בן-פורת

ההתחלה הייתה מספקת: הסלסלה שילבה כמה סוגים של לחמים ולחמניות, כולם טריים; וממרח הפלפלים, כפי שהובטח לנו, היה גולת הכותרת של הממרחים – עשיר בטעמים ולא משתלט גם יחד. האיקרה הפתיעה לטובה, וגם הגבינה התחבבה עלינו מאוד. הסלט טרי ומגוון בסוגי הירקות, והאווירה האורבנית והרגועה החלה להשפיע עלינו.

צילום שחר בן-פורת
צילום שחר בן-פורת

בשלב מסוים הגיעו המנות העיקריות. הסלט הטרי תובל בעדינות רבה, משאיר מספיק מקום לבשר שנצרב בדיוק במידה הנכונה. תוספת החרדל שביקשנו הייתה מה שצריך כדי לשדרג את הטעמים ליותר דומיננטיים. הקלאב קרואסון לא היה זקוק לכל תוספת – שילוב מדויק של חריפות עם מתיקות ונגיעה של מרירות, שכולן התפוצצו ביחד בכל ביס. הצ'יפס הקנוי היה חביב, ותוספת החמוצים הייתה בדיוק מה שהכריך הזה צריך.

צילום טל אזולאי
צילום טל אזולאי

את הקפה לקחנו איתנו לפינה אחרת על הגג, נקודה שיש לה תצפית מושלמת לים. אחרי זמן מה יצאנו מסופקים – ואם אתם מחפשים בראנץ' אינטימי ורגוע ביום שישי, בואו לכאן.

Polihouse by Brown Hotels – נחלת בנימין 1 תל אביב, להזמנות 03-7105000 שלוחה 0. שעות הבראנץ': שישי 10:00-16:00

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה