חומרים ל- 6 מנות:
3 חצילים צרים, מוצקים וקלים, פרוסים לפרוסות אורך דקות (כ– 18 פרוסות) בעובי 4 מ"מ (את הצדדים ניתן לחתוך לקוביות ולשמור לרוטב)
שמן זית להברשה
1 חבילה גבינת פרומעז פרוסה ל– 18 פרוסות
כ– 4-5 כפות פסטו סמיך
כ– 50 גרם גבינה צהובה מגוררת, רצוי מוצרלה
פטרוזיליה קצוצה לבזיקה
חצי כמות רוטב עגבניות
אופן ההכנה:
מדליקים את גריל התנור לחום בינוני עד גבוה.
מברישים את פרוסות החציל בשמן זית, ממקמים על נייר כסף בתבנית כ– 7-10 ס"מ ממקור החום, וצולים בגריל עד שכמעט מוכן כ– 4 דקות מכל צד (נמנעים מחריכה), ושומרים את הפרוסות בערימה.
משמנים תבנית אפייה (20 על 25 ס"מ), ומחממים תנור לחום בינוני עד גבוה.
שוטחים פרוסת חציל, שמים עליה פרוסת גבינה וכ– ¼ כפית פסטו, ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית כש"התפר" כלפי מטה, וכך עם כל הפרוסות.
יוצקים את רוטב העגבניות על כל הגלילות בצורה שווה, ומכניסים לתנור מכוסה קלות בנייר כסף לכ- 30 דקות.
מסירים את נייר הכסף, בוזקים את הגבינה המגוררת מעל, וממשיכים לאפות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה קלות עוד 15 דקות. בוזקים פטרוזיליה קצוצה.
מגישים חם עם סלט רענן ולחם טרי.