דאל – תבשיל הודי מרכזי

 

כל התבשיל כולו כ- 100 קלוריות. כמרק – בערך 25 קלוריות למנה. כתוספת לאורז בערך 90 קלוריות למנה של חצי כוס אורז עם מספר כפות של דאל.

חומרים:
כוס עדשים אדומים נקיים ושטופים,
בצל גדול קצוץ,
4 שיני שום,
חצי כפית זנגביל רצוי טרי וקצוץ אך אפשרי גם באבקה,
כפית כורכום,
רבע כפית מלח,
מעט פלפל שחור,
רבע עד חצי כפית כמון,
כוסברה, ונענע קצוצים {אפשר יבשים}.
עגבנייה קצוצה.
כפית תבלין שנקרא 5 תבלינים, עשוי מכוסברה גרגרים, גרגרי חילבה, שומר, קימל, גרגרי חרדל.

אופן ההכנה:
את העדשים מבשלים במים עד שהם מתרככים {מסירים כל פעם את הקצף שמצטבר מעל}.
בסיר נפרד מטגנים את הבצל עד שמשחים, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן.
מוסיפים את כל התבלינים ובוחשים היטב.
מוסיפים את העגבנייה ובוחשים היטב כל הזמן עד שהתבשיל הופך רביכה. הכול נהיה ממש כמו דייסה.
טועמים לוודא שהכול מתובל היטב.
את כל הרביכה הזו מוסיפים לעדשים שבושלו בסיר הראשון בוחשים היטב.
אפשר לרסק את העדשים לפני שמכניסים את הרביכה, ואז התבשיל נהיה סמיך ומאוד טעים.
בוחשים הכול ביחד ונותנים רתיחה אחת.
מכבים האש.
אפשר להוסיף מעט מים ולהגיש כמרק עדשים, ואפשר למזוג כרוטב על אורז לבן מאודה.

http://www.diets.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה