מצרכים ל- 4 מנות:
1 ק"ג פילה בורי חתוך לרצועות של כ- 6 ס"מ
200 מ"ל שמן סויה
6 גזרים קלופים חצויים לשניים
4 תפוחי אדמה קלופים חצויים לשניים
2 פלפלים חריפים פרוסים לרצועות
4 פלפלי שאטה יבשים שלמים
6 ראשי שום פרוסים גם
2 פלפלי גמבה אדומים חתוכים לרצועות
250 גרם גרגרי חומוס (אפשר מקופסת שימורים)
2 זרי כוסברה קצוצים גס
10 גרם מלח
5 גרם פלפל שחור גרוס
45 גרם פפריקה מתוקה מרוקאית
8 גרם כורכום
אופן ההכנה:
יוצקים את שמן הסויה לתוך סיר רחב ומחממים עד לרתיחה.
מוסיפים לסיר את הגמבה, השום, הפלפל החריף ואת השאטה היבש.
לאחר שהירקות מתרככים, מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הפפריקה המתוקה והכורכום.
ממתינים שלוש דקות ומוסיפים את תפוחי האדמה ואת הגזר.
מערבבים היטב ומכסים במים.
מרתיחים וממתינים עד שהירקות יהיו רכים למחצה.
לאחר מכן מוסיפים את החומוס ואת פילה הבורי.
מבשלים עוד כ- 20 דקות תוך כדי צמצום הנוזל.
מוסיפים כשני שליש מכמות הכוסברה.
מכבים את האש וממתינים עם מכסה סגור עד להגשה.
אופן ההגשה:
בצלחת עמוקה לבנה מניחים שתי חתיכות גזר, חצי תפוח אדמה, שלושה נתחים של הדג.
יוצקים את הרוטב עם החומוס והפלפלים.
מפזרים מעל את שארית הכוסברה הטרייה.
מגישים עם כיכר לחם לבן.
ממתכוני עכבר שף 2009