דגים חריפים

ל- 2 מנות/סועדים חומרים: 1 יחי' דג נסיכות הנילוס6 יחי' גמבה אדום7 יחי' שן שום2 יחי' פלפל אדום חריףמלח – לפי הטעםשמן – לפי הטעםפפריקה אדומה – לפי הטעם1 כף רסק עגבניותחומץ – לפי הטעם אופן ההכנה:יש להשרות את הדג כ– 30 דקות בחומץ או במיץ עם לימון סחוט, לאחר מכן לשטוף היטב את הדג ולהניח במסננת.לקחת סיר גדול בתוכו שמן לטיגון גמבות חתוכות לרצועות לא דקות, את שיני השום חתוכות לחצי ופלפל אדום חריף, מטגנים הכל.על אש בינונית עד שהכל מתרכך מוסיפים כף רסק עגבניות ובוחשים היטב, לאחר מכן מוסיפים את הדג חתוך למנות, מעליו יש להוסיף את הכוסברה חתוכה דק ואת המלח והפפריקה. להוסיף מעט מים (1/2 כוס).לבשל על אש קטנה כ– 40 דקות לערך או עד שהדג מבושל.מומלץ להגיש עם חלה טריה ליד.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

ל- 2 מנות/סועדים


חומרים:
1 יחי' דג נסיכות הנילוס
6 יחי' גמבה אדום
7 יחי' שן שום
2 יחי' פלפל אדום חריף
מלח – לפי הטעם
שמן – לפי הטעם
פפריקה אדומה – לפי הטעם
1 כף רסק עגבניות
חומץ – לפי הטעם


אופן ההכנה:
יש להשרות את הדג כ– 30 דקות בחומץ או במיץ עם לימון סחוט, לאחר מכן לשטוף היטב את הדג ולהניח במסננת.
לקחת סיר גדול בתוכו שמן לטיגון גמבות חתוכות לרצועות לא דקות, את שיני השום חתוכות לחצי ופלפל אדום חריף, מטגנים הכל.
על אש בינונית עד שהכל מתרכך מוסיפים כף רסק עגבניות ובוחשים היטב, לאחר מכן מוסיפים את הדג חתוך למנות, מעליו יש להוסיף את הכוסברה חתוכה דק ואת המלח והפפריקה. להוסיף מעט מים (1/2 כוס).
לבשל על אש קטנה כ– 40 דקות לערך או עד שהדג מבושל.
מומלץ להגיש עם חלה טריה ליד.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר