דג אסיאתי עם פטריות שי-מג'י

 

מנה פשוטה ומהירה מאוד להכנה. טעמן של הפטריות משתלב היטב עם טעמו של הדג, ומרקמן וצבען נשמרים יפה גם לאחר אפייה.

חומרים:
2 אריזות פטריות שי-מג'י לבנות ו/או חומות
350-500 גרם דג סלמון
8 שיני שום שלמות

לרוטב:
1/2 כוס מים
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס שמן
2 כפות סירופ מייפל (או סוכר)
1/4 כפית פלפל שחור

להגשה:
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים גס

אופן ההכנה:
מסלקים את מצע הגידול של הפטריות ומפרידים אותן מהצרור, לקבלת פטריות עם "רגליים" ארוכות.
מחממים מראש תנור לחום בינוני.
שוטפים ומנגבים את הדג ומניחים בתבנית בינונית עם שוליים מוגבהים.
מפזרים את פטריות השי-מג'י ושיני השום על הדג ומסביבו.
מערבבים יחד את כל חומר הרוטב ויוצקים על פני הדג ועל הירקות מסביבו. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במרכז התנור 30-40 דקות.
בעזרת כף יוצקים את הרוטב החם על הדג ומרטיבים אותו שוב ושוב.
מגישים עם עלי כוסברה קצוצים מעל.
חשוב לציין: המנה טעימה יותר לאחר המתנה של כחצי שעה, כשהיא אינה מאוד חמה. להגיש עם אורז.

צילום מתכון: דניה ויינר






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה