דג ים בכבישה קרה

חומרים: 1 פילה דג מפולט, נקי מעצמות (רצוי מוסר ים או אינטיאס) 1 כוס מלח גס 2 כפות חומץ בן יין לבן זוקיני פרוס במנדולינה 1/2 כוס מי סוכר 1/4 כוס מירין זרעי עגבנייה מעגבנייה אחת ארטישוק ירוק קלוף ונקי ופרוס במנדולינה 1 לימון כבוש (רק החלק החיצוני) עלי כוסברה 5 זיתי טאסוס מגולענים מלח ים אטלנטי לימון שמן זית אופן ההכנה: לאחר ניקוי הדג יש לשפוך את כל המלח הגס ולצפות את הדג מלמעלה ומלמטה. להשהות למשך 50 דקות.  לשטוף את הדג במי קרח ולפרוס לפרוסות. לערבב את המירין, מי הסוכר והחומץ ולצקת על הזוקיני. להניח על צלחת את הארטישוקים הפרוסים והדג כבוש. לגלגל את הזוקיני ולהניח ליד כל דג לפזר בצלחת את זרעי העגבנייה והזיתים.לתבל במעט מלח, מיץ לימון ושמן זית.להניח את עלי הכוסברה על כל חומרי המנה.

חומרים:
1 פילה דג מפולט, נקי מעצמות (רצוי מוסר ים או אינטיאס)
1 כוס מלח גס
2 כפות חומץ בן יין לבן
זוקיני פרוס במנדולינה 
1/2 כוס מי סוכר
1/4 כוס מירין
זרעי עגבנייה מעגבנייה אחת
ארטישוק ירוק קלוף ונקי ופרוס במנדולינה
1 לימון כבוש (רק החלק החיצוני)
עלי כוסברה
5 זיתי טאסוס מגולענים
מלח ים אטלנטי
לימון
שמן זית

אופן ההכנה:
לאחר ניקוי הדג יש לשפוך את כל המלח הגס ולצפות את הדג מלמעלה ומלמטה. להשהות למשך 50 דקות. 
לשטוף את הדג במי קרח ולפרוס לפרוסות.
לערבב את המירין, מי הסוכר והחומץ ולצקת על הזוקיני.
להניח על צלחת את הארטישוקים הפרוסים והדג כבוש.
לגלגל את הזוקיני ולהניח ליד כל דג
לפזר בצלחת את זרעי העגבנייה והזיתים.
לתבל במעט מלח, מיץ לימון ושמן זית.
להניח את עלי הכוסברה על כל חומרי המנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר