fbpx

דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה

מתכון של שף אבי ביטון ויצרנית הטחינה אחוה לרגל חג הפסח של מנת דג חגיגית קלה להכנה שתהיה מנה ראשונה או עיקרית בשולחן החג ומתאימה לאוכלי קטניות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים ל-2 מנות

1 דג לברק שלם

2 כפות שמן זית

¼ כפית מלח ים

½  לימון

לסלט

1 בצל

4 עגבניות מגי

1 פלפל חריף

½ חצי כוס טחינה גולמית כמו של אחוה

אופן ההכנה

מתבלים את הדג במלח וצולים על הגריל או בתנור כ-5 דקות מכל צד.

פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות וצולים אותם עד שמתרככים.

חותכים לחתיכות קטנות.

מועכים אותם מעט ומערבבים.

מתבלים במלח גס, פלפל ומעט לימון.

מוסיפים מעל את הטחינה הגולמית.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר