דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה

מתכון של שף אבי ביטון ויצרנית הטחינה אחוה לרגל חג הפסח של מנת דג חגיגית קלה להכנה שתהיה מנה ראשונה או עיקרית בשולחן החג ומתאימה לאוכלי קטניות

פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות וצולים אותם עד שמתרככים. צילום אבי ביטון
פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות וצולים אותם עד שמתרככים. צילום אבי ביטון

מצרכים ל-2 מנות

1 דג לברק שלם

2 כפות שמן זית

¼ כפית מלח ים

½  לימון

לסלט

1 בצל

4 עגבניות מגי

1 פלפל חריף

½ חצי כוס טחינה גולמית כמו של אחוה

אופן ההכנה

מתבלים את הדג במלח וצולים על הגריל או בתנור כ-5 דקות מכל צד.

פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות וצולים אותם עד שמתרככים.

חותכים לחתיכות קטנות.

מועכים אותם מעט ומערבבים.

מתבלים במלח גס, פלפל ומעט לימון.

מוסיפים מעל את הטחינה הגולמית.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה