דג "נווארה" על תלתלי תפו"א ברוטב ירקות שורש וטרגון

 

חומרים:
1 דג פורל שלם
2 תפו"א גדולים
15 מל' שמן זית
כפית שום כתוש
רוטב תרמילה
40 גר' ברונאז גזר
20 גר' ברונאז ראש סלרי
20 גר' ברונאז בצל לבן
20 גר' ברונאז שורש פטרוזיליה
1 צ'ילי טרי – רונדלים
2 עגבניות תמר קונקסה
כפית פפריקה מעושנת
יין לבן חצי יבש
מלח, פלפל וטרגון

אופן ההכנה:
מפלטים את הדג מהראש משני הצדדים מבלי להוציא את הזנב.
ממליחים, מפלפלים, מורחים תרמילה ומגלגלים את הפלטים כלפי פנים בצורה עגולה וקושרים בעזרת קיסם.
מחממים מחבת, מוסיפים את השמן.
כשהשמן חם, להזהיב את הבצל ולהוסיף את המרכיבים לפי הסדר: סלרי, גזר, שורש פטרוזיליה, שום, צ'ילי ועגבניות.
לטגן על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
להוסיף את היין, לתבל, לטעום להשלים טעם.
להכניס את הדג, לחסות ולהמשיך לבשל כ-15 דקות.
יש להכין תלתלי תפו"א ולעשות להם טיגון מהיר קצר בדקה ה-90.

הגשה:
להגיש בצלחת עמוקה – תפו"א חם, מעל למזוג את הרוטב ומעל להגיש את הדג (לא לשכוח להוציא את הקיסמים).
בהגשה יש לקשט בטרגון טרי ועלי סלק מיקרו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה