דג "נווארה" על תלתלי תפו"א ברוטב ירקות שורש וטרגון

חומרים:1 דג פורל שלם 2 תפו"א גדולים15 מל' שמן זיתכפית שום כתושרוטב תרמילה40 גר' ברונאז גזר20 גר' ברונאז ראש סלרי20 גר' ברונאז בצל לבן20 גר' ברונאז שורש פטרוזיליה1 צ'ילי טרי – רונדלים2 עגבניות תמר קונקסהכפית פפריקה מעושנתיין לבן חצי יבשמלח, פלפל וטרגוןאופן ההכנה:מפלטים את הדג מהראש משני הצדדים מבלי להוציא את הזנב.ממליחים, מפלפלים, מורחים תרמילה ומגלגלים את הפלטים כלפי פנים בצורה עגולה וקושרים בעזרת קיסם.מחממים מחבת, מוסיפים את השמן. כשהשמן חם, להזהיב את הבצל ולהוסיף את המרכיבים לפי הסדר: סלרי, גזר, שורש פטרוזיליה, שום, צ'ילי ועגבניות. לטגן על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. להוסיף את היין, לתבל, לטעום להשלים טעם. להכניס את הדג, לחסות ולהמשיך לבשל כ-15 דקות.יש להכין תלתלי תפו"א ולעשות להם טיגון מהיר קצר בדקה ה-90.הגשה:להגיש בצלחת עמוקה – תפו"א חם, מעל למזוג את הרוטב ומעל להגיש את הדג (לא לשכוח להוציא את הקיסמים).בהגשה יש לקשט בטרגון טרי ועלי סלק מיקרו.

חומרים:
1 דג פורל שלם
2 תפו"א גדולים
15 מל' שמן זית
כפית שום כתוש
רוטב תרמילה
40 גר' ברונאז גזר
20 גר' ברונאז ראש סלרי
20 גר' ברונאז בצל לבן
20 גר' ברונאז שורש פטרוזיליה
1 צ'ילי טרי – רונדלים
2 עגבניות תמר קונקסה
כפית פפריקה מעושנת
יין לבן חצי יבש
מלח, פלפל וטרגון

אופן ההכנה:
מפלטים את הדג מהראש משני הצדדים מבלי להוציא את הזנב.
ממליחים, מפלפלים, מורחים תרמילה ומגלגלים את הפלטים כלפי פנים בצורה עגולה וקושרים בעזרת קיסם.
מחממים מחבת, מוסיפים את השמן.
כשהשמן חם, להזהיב את הבצל ולהוסיף את המרכיבים לפי הסדר: סלרי, גזר, שורש פטרוזיליה, שום, צ'ילי ועגבניות.
לטגן על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
להוסיף את היין, לתבל, לטעום להשלים טעם.
להכניס את הדג, לחסות ולהמשיך לבשל כ-15 דקות.
יש להכין תלתלי תפו"א ולעשות להם טיגון מהיר קצר בדקה ה-90.

הגשה:
להגיש בצלחת עמוקה – תפו"א חם, מעל למזוג את הרוטב ומעל להגיש את הדג (לא לשכוח להוציא את הקיסמים).
בהגשה יש לקשט בטרגון טרי ועלי סלק מיקרו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר