2 מנות
מצרכים:
להכנת הדג
2 פילטים של דניס במשקל 200 גרם כל אחד
2 כפות שמן זית
10 עלי בזיליקום
מלח ופלפל שחור
ניילון נצמד
להכנת תוספת
1 בצל סגול קטן חתוך לפרוסות דקות
1 כפית שמן זית
2 שיני שום כתושות
250 גר' עגבניות שרי צהובות חצויות
250 גר' עגבניות שרי אדומות חצויות
100 ג' שעועית רחבה טריה קצוצה דק
15 עלי זעתר טרי
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לתיבול
100 גרם יוגורט צאן
אופן ההכנה
מרתיחים סיר עם מים בגובה 10 ס"מ.
כשהמים רותחים מורידים את האש לטמפרטורת סף רתיחה.
משמנים את הדניסים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים.
מסדרים את עלי הבזיליקום על גבי הצד של העור של כל פילה.
עוטפים את הדניסים בניילון נצמד בצורה הרמטית, ומניחים את הדגים בתוך המים הרותחים בזהירות.
מבשלים על סף רתיחה למשך 10 דקות בדיוק.
בינתיים מחממים מחבת גדולה ומשמנים בכפית שמן זית, ומאדים את הבצל הסגול והשום כתוש למשך כדקה, עד שהבצל נהיה שקוף אך לא זהוב.
מוסיפים את השעועית ועגבניות השרי ומבשלים כ- 3 דקות.
מוסיפים את הזעתר ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל.
מסדרים את העגבניות על 2 צלחות ומקשטים מסביב לצלחת ביוגורט.
מוציאים את הדניסים מהמים בעזרת כף גדולה, מוציאים מהניילון הנצמד ומניחים כל דג בצלחת.
ממתכוני עכבר שף 2009