המבורגר אנטריקוט עם מוח עצם

 

כך אומר המומחה לבשר, יורם קוהן (www.meetthemeat.com):
"יש הטוענים שהמבורגר זה לא סטייק. יש בזה משהו, אך יחד עם זאת או למרות זאת, אם הקציצה הזאת נעשית מאותם חומרים מעולים של בשר הבקר, אין סיבה שלא נהנה גם מסוג מנה זו.
אז הנה לכם מתכון מעולה באדיבותו של חברי רובי מיארה, שהוא קרניבור די רציני ומוביל קהילה שלמה של קרניבורים בפייסבוק".

חומרים:
2 נתחים טריים של אנטריקוט כ- 250 גר` לנתח (לא חובה מיושן)
2 עצמות בקר עם מוח עצם (מקורר היטב – עד קפוא)
2 בצלצלי שאלוט קצוצים גס
פלפל שחור גרוס
חמאה (שמן זית לשומרי כשרות)
2 לחמניות להמבורגר

אופן הכנת הבשר:
להכנת ההמבורגר אין צורך להשקיע בנתח אנטריקוט מיושן ויקר. מכיוון שהוא עובר תהליך קיצוץ, לא תעמוד בפנינו בעיית לעיסה כלשהי.
את נתחי האנטריקוט נקצוץ בסכין בלבד, קיצוץ דק דק, אך בכל מקרה אין להשתמש במעבד מזון.
מוציאים את ליבת המוח מהעצם (כאשר הוא קר מאוד קל להוציאו), ממתינים שיפשיר, ורק אז קוצצים אותם עם הסכין קיצוץ גס.
במחבת חמה מטגנים את הבצלים קלות בחמאה, מוסיפים את מוח העצם ומטגנים כדקה.
ממתינים שהמוח יתקרר, ומערבבים אותו עם האנטריקוט הקצוץ. מוסיפים פלפל לפי הטעם, ויוצרים תערובת אחידה.
מהתערובת יוצרים 2 קציצות עבות ויפות, ומטגנים בחמאה כ- 2 דקות במחבת.
במקביל מחממים ואופים קלות את הלחמניות בתנור עד להשחמה קלה. את קציצות ההמבורגר מניחים כל אחת על גבי הלחמניה ומגישים.
לשיפור המתכון, ניתן להוסיף לשאריות במחבת כוס יין אדום, ולצמצם עד קבלת רוטב אותו ניצוק על גבי ההמבורגר וכקישוט הצלחת בהתאמה, וגם בצל מטוגן בתוספת יכול להוסיף המון.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה