חלה בשלוש קליעות

יצרנית מוצרי האפייה שמרית מציעה מתכון לחלה ביתית לשבתות ולחגים שנאפית בקלות ובעלת מרקם מושלם, רכה ואוורירית, תוך שימוש בנטורינה ועם שלוש קליעות קלות ומרשימות

מברישים את החלות בעדינות בביצה ומפזרים מעל שומשום, פרג או קצח. צילום סטודיו בבושקה
מברישים את החלות בעדינות בביצה ומפזרים מעל שומשום, פרג או קצח. צילום סטודיו בבושקה

מצרכים ל-3 חלות בינוניות או 2 חלות גדולות

1 ק"ג קמח מנופה

1 שקית שמרים טריים שמרית (50 גר')

1/2 כוס סוכר (100 גר')

1/2 חבילת נטורינה, רכה או מומסת (100 גרם(

1 ביצה

⅔1 כוסות מים פושרים (400 מ"ל(

1 כף מלח

להברשה

1  ביצה טרופה

לקישוט

שומשום, שומשום שחור, פרג, קצח, גרעינים למיניהם

צילום סטודיו בבושקה
צילום סטודיו בבושקה

אופן ההכנה

בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה את הקמח והשמרים.

מוסיפים את הסוכר, הנטורינה והביצים.

מוסיפים בהדרגה את המים עד קבלת בצק.

אם התערובת לא מתגבשת לבצק מוסיפים עוד מעט מים ובהדרגה.

לשים במשך כ- 8 דקות עד קבלת בצק רך וקצת דביק.

משמנים את הקערה ואת כדור הבצק.

מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך כ- 90 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים בהתאם לכמות החלות הרצויה.

מהחלק הראשון יוצרים שתי צמות ומניחים אחת על השנייה לאורך ולרוחב עם חיבור במרכז.

מלפפים בכל פעם את החלק הנגדי ויוצרים צמה.

מהחלק השני יוצרים 3 צמות ומלפפים על החלק במרכז – פעם מימין ופעם משמאל.

מהחלק השלישי יוצרים 4 צמות כשפעם מלפפים מהצמות הפנימיות ופעם מהחיצוניות (ניתן לצפות בסרטון הדרכה באתר שמרית).

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.

מברישים את החלות בעדינות בביצה ומפזרים מעל שומשום, פרג או קצח.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות, עד שהחלה תופחת ומזהיבה.

מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה