חלה מעולה לשבת ולחג

מתכון של ראסל זקס מהמאפייה של ראסל בירושלים, עבור הטחנות הגדולות של א"י. לאפיית 4 חלות במשקל 450 גרם כל אחת במשך 40 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות

במהלך ההתפחה כשהביצה מתייבשת מברישים שוב ומפזרים מעל שומשום, קצח או פרג. צילום מנחם גרייבסקי
במהלך ההתפחה כשהביצה מתייבשת מברישים שוב ומפזרים מעל שומשום, קצח או פרג. צילום מנחם גרייבסקי

חומרים

1 ק״ג קמח חלה ללא צורך בניפוי כמו של הטחנות הגדולות של א"י

70 גרם (1/3 כוס) סוכר

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

550 מ"ל (2 ושליש כוסות פחות 1 כף) מים

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

20 גרם (1 כף) מלח

1 ביצה + 1 כפית מים להברשה

שומשום או קצח או פרג (לא חובה)

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח במהירות איטית במשך כ- 1 דקה.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

מניחים בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח.

לשִׁים להוצאת האוויר מהבצק.

מכניסים למקרר למשך לילה (לא חובה. אם אין אפשרות, ניתן להתפיח פעם שנייה במקום קריר).

מוציאים שוב את האוויר מהבצק, מכסים בניילון נצמד, ומניחים בטמפרטורת החדר להתפחה נוספת.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומחלקים כל רבע ל-3 חלקים שווים.

יוצרים 3 רצועות וקולעים צמה.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כ-30 דקות לתפיחה נוספת.

במהלך ההתפחה, כשהביצה מתייבשת, מברישים שוב ומפזרים מעל שומשום, קצח או פרג.

אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב יפה.

למידע ולמתכונים נוספים

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה