חלת בריוש

המתכון מתאים ל-4 חלות (4 תבניות אינגליש קייק מס' 3)חלה עשירה בחמאה ומן הסתם יותר "כבדה". אצלנו בארוחת הבוקר של סופי השבוע נפוצה עם מרקחת פירות אדומים. אני אוהב אותה אפילו כפי שהיא.אני אוהב לאפות אותה בתבנית מלבנית מרוחה בחמאה מומסת ומקומחת מעט.חומרים:1 ק"ג קמח לחם. 50 גר' שמרים טריים/ 1 שקית "שימרית".1/4 כוס חלב קר (60 מל').1/4 כוס סוכר (100 גר').8 ביצים (מידה "L").600 גרם חמאה רכה.1 כף קמח (20 גר').1 שקית "משפר אפיה"- לא חובה.100 גרם צימוקים לבנים שטופיםלדקורציה:1 ביצה.100 גר' פניני סוכר.לשימון התבניות:50 גרם חמאה מומסת.1/3 כוס קמח (45 גר').אופן ההכנה:מערבלים את כל המצרכים למעט חמאה, צימוקים ומלח כ-5 דקות עם "וו לישה" במהירות איטית. מגבירים את המהירות ל"בינונית" ומוסיפים את החמאה ביחידות קטנות בזו אחר זו עד ש"נבלעת" בבצק (עוד 5 דקות לישה). מוסיפים את המלח והצימוקים ולשים עוד 2 דקות – סך הכל זמן לישה 12 דקות.מעבירים לקערה משומנת היטב ומכסים במגבת לחה כשעה וחצי עד הכפלת הנפח.מחלקים את הבצק ל-20 חלקים ומהם יוצרים כדורים.מורחים חמאה מומסת בחלקן הפנימי של התבניות, מקמחים מעט מאוד ומניחים 5 כדורים בכל תבנית.מתפיחים שעה וחצי. מברישים בביצה מפזרים פניני סוכר ואופים ב-180מעלות כ-25 דקות, עד השחמה קלה.טיפ:חשוב להקפיד על שעה וחצי זמן מנוחת הבצק בקערה ושעה וחצי זמן התפיחה של הכדורים בתבנית, בגלל כמות החמאה שבבצק.צילום דן לב

המתכון מתאים ל-4 חלות (4 תבניות אינגליש קייק מס' 3)
חלה עשירה בחמאה ומן הסתם יותר "כבדה". אצלנו בארוחת הבוקר של סופי השבוע נפוצה עם מרקחת פירות אדומים. אני אוהב אותה אפילו כפי שהיא.
אני אוהב לאפות אותה בתבנית מלבנית מרוחה בחמאה מומסת ומקומחת מעט.

חומרים:
1 ק"ג קמח לחם.
50 גר' שמרים טריים/ 1 שקית "שימרית".
1/4 כוס חלב קר (60 מל').
1/4 כוס סוכר (100 גר').
8 ביצים (מידה "L").
600 גרם חמאה רכה.
1 כף קמח (20 גר').
1 שקית "משפר אפיה"- לא חובה.
100 גרם צימוקים לבנים שטופים
לדקורציה:
1 ביצה.
100 גר' פניני סוכר.
לשימון התבניות:
50 גרם חמאה מומסת.
1/3 כוס קמח (45 גר').

אופן ההכנה:
מערבלים את כל המצרכים למעט חמאה, צימוקים ומלח כ-5 דקות עם "וו לישה" במהירות איטית.
מגבירים את המהירות ל"בינונית" ומוסיפים את החמאה ביחידות קטנות בזו אחר זו עד ש"נבלעת" בבצק (עוד 5 דקות לישה).
מוסיפים את המלח והצימוקים ולשים עוד 2 דקות – סך הכל זמן לישה 12 דקות.
מעבירים לקערה משומנת היטב ומכסים במגבת לחה כשעה וחצי עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-20 חלקים ומהם יוצרים כדורים.
מורחים חמאה מומסת בחלקן הפנימי של התבניות, מקמחים מעט מאוד ומניחים 5 כדורים בכל תבנית.
מתפיחים שעה וחצי. מברישים בביצה מפזרים פניני סוכר ואופים ב-180מעלות כ-25 דקות, עד השחמה קלה.

טיפ:
חשוב להקפיד על שעה וחצי זמן מנוחת הבצק בקערה ושעה וחצי זמן התפיחה של הכדורים בתבנית, בגלל כמות החמאה שבבצק.

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר