חלת סילאן מועשרת בתמרים

חלה חגיגית לכבוד ראש השנה – פשוטה להכנה, טעימה ומתאימה לארוחת החגדרגת קושי: קל. זמן הכנה: כ-3 שעות כולל תפיחות ואפיה. חומרים ל-2 חלות קלועות:1/2 3 כוסות קמח לבן (500 גרם)1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים "שמרית" 1/2 שקית משפר אפיה "שמרית"1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)4 כפות סילאן (דבש תמרים)(ניתן להחליף את הסילאן בדבש ואת התמרים ב- 100 גרם קליפות הדרים מסוכרות).כפית מלח1 כוס מים (250 מ"ל)5 תמרים יבשים חתוכים גסביצה טרופה להברשהסוכר או שומשום לקישוטאופן ההכנה:שמים בקערת המיקסר את כל החומרים פרט למים ולתמרים. מערבבים ומתחילים ללוש עם וו לישה. מוסיפים בהדרגה את המים.כשהבצק אחיד, מוסיפים את חתיכות התמרים ולשים עד לפיזור אחיד.משהים מכוסה למשך 40 דקות לפחות.מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל באורך כ-40 ס"מ.מכל שלושה גלילים קולעים צמה. מתפיחים שוב, מכוסה, כ-40 דקות. טורפים ביצה שלמה עם כף מים ומברישים בעדינות על החלות.מפזרים סוכר או שומשום.אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.טיפ:למזיגה נוחה של הדבש טובלים את כף המדידה בשמן ושופכים את הדבש מהצנצנת לכף המשומנת. הדבש נמזג בקלות מהכף המשומנת.מתכונים נוספים של שף סטפן לייק וקונדיטורים אחרים ניתן למצוא באתר "שמרית"

חלה חגיגית לכבוד ראש השנה – פשוטה להכנה, טעימה ומתאימה לארוחת החג
דרגת קושי: קל. זמן הכנה: כ-3 שעות כולל תפיחות ואפיה.

חומרים ל-2 חלות קלועות:
1/2 3 כוסות קמח לבן (500 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים "שמרית"
1/2 שקית משפר אפיה "שמרית"
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
(ניתן להחליף את הסילאן בדבש ואת התמרים ב- 100 גרם קליפות הדרים מסוכרות).
כפית מלח
1 כוס מים (250 מ"ל)
5 תמרים יבשים חתוכים גס
ביצה טרופה להברשה
סוכר או שומשום לקישוט

אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את כל החומרים פרט למים ולתמרים.
מערבבים ומתחילים ללוש עם וו לישה.
מוסיפים בהדרגה את המים.
כשהבצק אחיד, מוסיפים את חתיכות התמרים ולשים עד לפיזור אחיד.
משהים מכוסה למשך 40 דקות לפחות.
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים.
מגלגלים כל חלק לגליל באורך כ-40 ס"מ.
מכל שלושה גלילים קולעים צמה.
מתפיחים שוב, מכוסה, כ-40 דקות.
טורפים ביצה שלמה עם כף מים ומברישים בעדינות על החלות.
מפזרים סוכר או שומשום.
אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

טיפ:
למזיגה נוחה של הדבש טובלים את כף המדידה בשמן ושופכים את הדבש מהצנצנת לכף המשומנת. הדבש נמזג בקלות מהכף המשומנת.

מתכונים נוספים של שף סטפן לייק וקונדיטורים אחרים ניתן למצוא באתר "שמרית"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר