חומרים:
1 בצל גדול קצוץ
400 גרם שעועית לבנה מבושלת
400 גרם גרגירי חומוס מבושלים
1 ק"ג בשר בקר שריר מס' 5
8 תפו"א בינוניים
8 ביצים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כפית פפריקה
1 חבילה ג'חנון מעדנות 700 גרם
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
בסיר גדול (רצוי גבוה) מוזגים את השמן בתחתית הסיר.
מעל השמן מוסיפים את הבצל ומשטיחים לשכבה אחידה.
מעל הבצל מוסיפים שכבה של שעועית וגרגיר חומוס.
מעל גרגרי החומוס והשעועית מוסיפים את שכבת הבשר.
מוסיפים את התבלינים ומוזגים מים עד לכיסוי כמעט מלא של הבשר.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.
לאחר הרתחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ- 20 דקות.
לפני הכנסת הסיר לתנור, מוסיפים את תפוחי האדמה והביצים.
את הג'חנון מכניסים לשקית קוקי ומניחים בקצה הסיר.
את הסיר מכניסים לתנור בחום נמוך (125 מעלות) או על גבי פלטת שבת למשך הלילה.