לארבעה סועדים
חומרים:
2 דגים (דניס נסיכה לפי בחירה)
ראש שום (5 שיני שום)
3 כפות פפריקה חריפה
מלח לפי הטעם
2 כפות רסק עגבניות
2 לימונים
כמון טחון (רצוי קרוייה- סוג של כמון טחון)
אופן ההכנה:
מנקים את הדג, ממליחים אותו היטב. כותשים את שיני השום עם מעט מלח והפפריקה החריפה. מכניסים את המרכיבים הכתושים לסיר יחד עם רסק העגבניות וכוס מים ומרתיחים לכ-5 דקות. מוסיפים את הדגים לכ- 2 דקות, ולאחר מכן מוסיפים 2 כוסות מים עד רתיחה.
מנמיכים את האש וסוחטים את הלימונים פנימה. מתבלים עם הכמון ומלח על פי הטעם. לאחר כ-7 דקות המנה מוכנה.
מומלץ להגיש עם לימונים כבושים וחלה טרייה.
גואטה
שדרות ירושלים 6. (מול תיאטרון נגה, יפו)
03-6813993
פתוח: א'-ה' 24:00 – 12:00 ו' 12:00 – 16:30