חריימה פיקנטית במיוחד

רשת הדגיות מעדני גורמה מציעה מתכון לחריימה כמו שחריימה צריכה להיות – כזאת שמנגבים את הרוטב עד הסוף עם לחם טרי והחריף עושה שמח

מכסים את המחבת עם מכסה ומנערים קלות כדי שהרוטב יכסה אותם בצורה מיטבית ומבשלים 10-15 דקות

רכיבים

8-10 יחידות פילה דג דניס

1 לימון

3 פלפלים חריפים ירוקים

10 שיני שום

1 כוס שמן קנולה

2 כפות מלאות רכז עגבניות

כף פלפל צ’ומה או אריסה

2 כפיות כרוויה (קימל טחון)

1 כף מלח

אופן ההכנה

משרים את הפילטים של הדניס במיץ לימון עם מעט מלח גס למשך 10-15 דקות.

שוטפים במים קרים ומיבשים עם נייר סופג.

חותכים את הפלפלים ומרסקים במעבד מזון.

מטגנים אותם עם כוס שמן במחבת עמוקה.

מערבבים מדי פעם עד שהם מזהיבים מעט.

מרסקים את שיני השום במעבד מזון.
בקערה מערבבים: 2 כפות של רכז עגבניות, כף פלפל צ’ומה, כף מלח, כפית גדושה של כרוויה (קימל טחון), וכוס מים רותחים.

מוסיפים את השום למחבת עם הפלפלים.

מחכים עד שהשום קצת מזהיב ואז מוסיפים גם את תכולת הקערה עם רסק העגבניות.

מערבבים היטב.

מחכים 5 דקות כדי שהחמיצות של הרסק תצא.

מוסיפים את הדגים למחבת עם הרוטב.

מפזרים מעל כפית כרוויה (קימל טחון) ומעט מלח.

מוסיפים כוס מים רותחים.

מפזרים את הרוטב במחבת כדי שיגיע לכל הדגים.

מכסים את המחבת עם מכסה ומנערים קלות כדי שהרוטב יכסה אותם בצורה מיטבית.

מבשלים 10-15 דקות.

מעדני גורמה הינה רשת קצביות משפחתית בבעלות משפחת עזר, שהוקמה ב- 1972 וכיום מונה למעלה מ- 100 קצביות הפזורות ברחבי הארץ. לרשת יש 35 חנויות דגים במודל של חנות בתוך חנות ברשתות מזון נבחרות, והיא תפתח חנות דגים עצמאית בראשון לציון.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה