טארט טאטן עגבניות שרי – האח המלוח של האחיות טאטן

הטארט ההפוך של האחיות טאטן הפך ברבות השנים למנת דגל של המטבח הצרפתי, וכמו כל הקלאסיקות הגדולות למקור השראה. מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לטארט הפוך של עגבניות שרי – מעין פשטידה מלוחה ויפה להגשה. טוויסט יצירתי ומפתיע למתכון הקלאסי

רכיבים

3 בצלי שאלוט

40 עגבניות שרי בצבעים שונים שטופות ויבשות

3 שיני שום

1 גיליון בצק עלים

שמן זית כתית מעולה

3 ענפי טימין טרי

מלח

פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

מחממים מים בסיר.

כאשר המים מגיעים לרתיחה טובלים את השאלוט למשך 10 שניות.

מוציאים ומחכים מספר דקות לפני שמקלפים וקוצצים לרצועות ג'וליין עדינות.

מחממים מספר כפות שמן זית כתית מעולה במחבת.

מאדים את השאלוט על אש נמוכה מאוד.

לאחר 10 דקות מוסיפים קורט מלח.

ממשיכים לטגן עד שהשאלוט רכים ומקורמלים מאוד.

מסירים מהאש ומניחים בצד.

מוסיפים למחבת כף שמן נוספת.

מקפיצים את עגבניות השרי למשך 60 שניות.

מתבלים לפי הטעם.

מוסיפים את הטימין הטרי (העלים בלבד ללא ענף).

מסירים מהאש.

הרכבה ואפייה

כשהעגבניות ובצלי השאלוט קרירים מכסים איתם תחתית מחבת קטנה ומשומנת.

חותכים את דף בצק העלים בקוטר זהה למחבת.

מניחים הדף על העגבניות והשאלוט.

מהדקים את הקצוות בעדינות.

דוקרים את בצק העלים בעזרת קיסם על פני השטח כולו.

מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות צלזיוס עם חום למעלה ולמטה.

אופים עד שבצק העלים מזהיב (כ-16-18 דקות).

מוציאים את התבנית מהתנור והופכים על צלחת.

מקשטים בטימין טרי ומגישים.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר