טארט קרם יוגורט עם בצק שקדים וקליפות הדרים מסוכרות

 

12 מנות

חומרים לבצק פריך שקדים:
2 כוסות קמח
1 כוס שקדים טחונים גס (לא קלויים עם הקליפה)
150 גרם חמאה קרה
1 (100 גרם) שקית אבקת סוכר
1 ביצה מס' 1

חומרים למלית קרם יוגורט:
4 כוסות יוגורט 4.5 אחוזי שומן (מומלץ יוגורט השומרון או יוגורמה של בית יצחק)
כ-1/2 1 שקית אבקת סוכר (140 גרם)
1/2 2 כפות (20 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל
חלמונים מ- 12 ביצים מס' 1
8 כפות (50 גרם) קורנפלור
גרידת לימון מ־1 לימון

חומרים לקליפות הדרים מסוכרות:
2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 2 כוסות סוכר
1 כפית זרעי כוסברה
1 פלפל צ'ילי יבש
5 יחידות פלפל אנגלי
1 כוכב אניס
קליפות מ- 2 אשכוליות, 2 אשכוליות אדומות ו- 4 תפוזים

אופן ההכנה:
מעבדים בפולסים קצרים את כל חומרי הבצק במעבד מזון בעזרת להב הברזל לבצק פירורי. לשים בידיים קלות לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר שעתיים לפחות.
מרדדים את הבצק בצורת עיגול בעובי 1/2 ס"מ,
מעבירים לתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ ואופים אפייה עיוורת (מניחים על הבצק נייר אפייה עם שעועית) בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות.
מוציאים את הנייר ואת השעועית ומקררים.
בעזרת כף עץ מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
יוצקים את הבלילה לתוך הטארט הקר.
אופים בחום של 200 מעלות במשך כ- 35 דקות או עד שהבלילה נעשית יציבה ומעט זהובה.
מצננים ומעבירים למקרר במשך לילה לפחות.
בעזרת קולפן מורידים מקליפות ההדרים רצועות רחבות וארוכות של קליפה ללא הציפה הלבנה.
כל רצועה חותכים ל"שערות" דקות וארוכות.
מרתיחים מים בסיר בינוני, חולטים כמה שניות ומסננים.
חוזרים על הפעולה שוב עם מים רותחים חדשים, כדי להוציא את המרירות.
מעבירים את הקליפות לסיר יחד עם שאר המרכיבים.
מבשלים על אש בינונית, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד לקבלת סירופ סמיך.
מצננים.

הגשה:
פורסים את הטארט (אפשר לפזר מעט אבקת סוכר).
מקשטים ברצועות קליפות הדרים מסוכרות.
יוצקים מעל מעט סירופ הדרים.

ערכים תזונתיים למנה:
590 קלוריות, 97 גרם פחמימות, 10 גרם חלבון, 19 גרם שומן


המתכון מתוך המוסף המערכתי המיוחד של מתכוני אוכל בריא וטיפים לבישול בריא – "טעם מנטה", המצורף ללא תשלום למגזין מנטה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה