טארט ריקוטה וצנוברים

טארט קל להכנה, בזכות העובדה שהבסיס עשוי מביסקוויטים מפוררים. השילוב של צנוברים וריקוטה שואב את השראתו מעוגה איטלקית מפורסמת.חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ: לבסיס: 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים100 גרם חמאה מומסתלמלית:500 גרם גבינת ריקוטה ללא מלח60 מ”ל (1/4 כוס) חלב100 גרם אבקת סוכר1 כף אינסטנט פודינג וניל קליפה מגוררת מ-  1/4 לימון1 כפית תמצית וניל3 ביצים מופרדות50 גרם (1/4 כוס) סוכר קורט מלח לציפוי:2 גביעים (400 גרם) יוגורט 3% 2 כפות אבקת סוכר 1/2 כוס צנוברים קלויים אופן ההכנה:מחממים תנור ל-170 מעלות.מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ומהדקים. שומרים במקרר.  מכינים את המלית ואופים: מערבלים גבינה, חלב, אבקת סוכר, פודינג, קליפת לימון, תמצית וניל וחלמונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקהמקציפים חלבונים עם סוכר וקורט מלח לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על הבסיס.  אופים כ-30 דקות עד להזהבה קלה.מצפים ואופים שוב: מערבבים יוגורט עם אבקת סוכר. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי. מפזרים צנוברים מסביב לטבעת היקפית ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו. שומרים במקרר עד 3 ימים. גיוון – תחתית שוקולד: מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה כמות. מקשטים בפירות יער טריים וזורים אבקת סוכר. מתוך הספר החדש "מיקי שמו – המיטב" בהוצאת על השולחן.

טארט קל להכנה, בזכות העובדה שהבסיס עשוי מביסקוויטים מפוררים. השילוב של צנוברים וריקוטה שואב את השראתו מעוגה איטלקית מפורסמת.

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
500 גרם גבינת ריקוטה ללא מלח
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
100 גרם אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מ-  1/4 לימון
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח

לציפוי:
2 גביעים (400 גרם) יוגורט 3%
2 כפות אבקת סוכר
 1/2 כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את הבסיס:
מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ומהדקים.
שומרים במקרר. 
מכינים את המלית ואופים:
מערבלים גבינה, חלב, אבקת סוכר, פודינג, קליפת לימון, תמצית וניל וחלמונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה
מקציפים חלבונים עם סוכר וקורט מלח לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
יוצקים את המלית על הבסיס. 
אופים כ-30 דקות עד להזהבה קלה.
מצפים ואופים שוב:
מערבבים יוגורט עם אבקת סוכר.
מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי.
מפזרים צנוברים מסביב לטבעת היקפית ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו.
שומרים במקרר עד 3 ימים.

גיוון – תחתית שוקולד:
מכינים בסיס מביסקוויטים בטעם שוקולד באותה כמות.
מקשטים בפירות יער טריים וזורים אבקת סוכר.

מתוך הספר החדש "מיקי שמו – המיטב" בהוצאת על השולחן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר