טונה אדומה צרובה בפלפל 4 העונות בליווי קרם אבוקדו וסלטון נקטרינות בצ'ילי
מרכיבים עבור 4 מנות:
4 נתחים של טונה במשקל 200 גרם כ"א
2 כפות פלפל שחור גרוס
חצי כף זרעי כוסברה
חצי כף זרעי חרדל
כפית מלח גס
לקרם אבוקדו:
2 אבוקדו
3 כפות שמן זית
חצי לימון סחוט
רבע כפית מלח
לסלט נקטרינות:
2 נקטרינות
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
חופן עלי כוסברה
מלח גס
פלפלון צ'ילי קצוץ
5 עלי נענע
כפית דבש
אופן ההכנה:
בקערית נערבב את הפלפל, המלח, זרעי הכוסברה וזרעי החרדל, ונכתוש מעט.
נצפה את נתחי הדג בתערובת ונניח בצד.
קרם אבוקדו:
נניח את כול המרכיבים בבלנדר עד קבלת מרקם חלק.
סלט נקטרינות:
נחתוך את הנקטרינות לפלחים, נוסיף את כול המרכיבים ונערבב היטב.
הכנת הדג:
במחבת טפלון או מחבת גריל נחמם שמן זית ונצרוב את הטונה כ- 2 דקות מכול צד, כדי לקבל דרגת צליה מדיום (טונה אדומה מומלץ לאכול בדרגת צליה מדיום כלומר נאה מבפנים).
כדי לקבל דרגת צלייה יותר עשויה, נצרוב עוד 2 דקות מכול צד.
הגשה:
בצלחת נניח סלט נקטרינות.
נחצה את הטונה לשניים.
נניח לצד הסלטון אחד על גבי השני, ובעזרת כף ניתן משיחה של קרם האבוקדו ליד הטונה.
צילום: יסמין ואריה