טונה צרובה עם חיטה ולימונים כבושים

חומרים ל-4 מנות800 גרם טונה אדומה, פרוסה לסטייקים עבים של 200 גרם300 גרם חיטה מושרית לשעה ומבושלת4 לימונים כבושים, נקיים מגרעינים ופרוסים20 זיתי טאסוס מגולענים וקצוצים גס1 פלפל צ'ילי אדום קלוי, מקולף וקצוץ2 בצלים ירוקים פרוסים דקצרור עלי ארגולה נקיים20 עגבניות שרי תמר חצויות (חשוב לא להשתמש בשרי רגיל, אם אין-להשתמש בעגבניות תמר).אופן ההכנה1. מערבבים את מרכיבי הסלט, מתבלים בשמן זית ומלח.2. מושחים את הטונה בשמן, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים על הגריל, או על מחבת פסים לוהטת למשך דקה עד דקה וחצי מכל צד עד לדרגת מדיום-רר (MR).אופן ההגשהמחלקים את הסלט בין הצלחות, מניחים ליד את הסטייקים, סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים.

חומרים ל-4 מנות
800 גרם טונה אדומה, פרוסה לסטייקים עבים של 200 גרם
300 גרם חיטה מושרית לשעה ומבושלת
4 לימונים כבושים, נקיים מגרעינים ופרוסים
20 זיתי טאסוס מגולענים וקצוצים גס
1 פלפל צ'ילי אדום קלוי, מקולף וקצוץ
2 בצלים ירוקים פרוסים דק
צרור עלי ארגולה נקיים
20 עגבניות שרי תמר חצויות (חשוב לא להשתמש בשרי רגיל, אם אין-להשתמש בעגבניות תמר).

אופן ההכנה
1. מערבבים את מרכיבי הסלט, מתבלים בשמן זית ומלח.

2. מושחים את הטונה בשמן, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים על הגריל, או על מחבת פסים לוהטת למשך דקה עד דקה וחצי מכל צד עד לדרגת מדיום-רר (MR).

אופן ההגשה
מחלקים את הסלט בין הצלחות, מניחים ליד את הסטייקים, סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר