טונה צרובה עם רוטב טריאקי ובליני של תפו”א

 

מצרכים ל-2 מנות
100 גרם סטייק טונה עטוף בשמן שומשום ומצופה בשומשום לבן פרוסה לנתחים דקים.
שעועית ירוקה

לרוטב
כןס יין אדום
כוס חומץ בלסמי
כוס רוטב סויה
חצי כוס סוכר לבן
2 פרוסות ג’ינג’ר
1 פלפל שאטה
1 כפית פלפל שחור גרוס

לבליני תפו”א
חצי ק”ג תפו”א שלם אפוי בתנור עם הקליפה על מלח גס.
5 חלמונים
5 כפות שמנת מתוקה
5 כפות קמח שטוחות
חצי כף מלח
מעט חמאה

הכנת הרוטב
מרתיחים את כל חומרי הרוטב ומצמצמים לידי חצי

הכנת הבליני
ברגע שתפוחי האדמה מוכנים, מקלפים את הקליפה ומועכים למחית. מוסיפים את החלמונים, הקמח, השמנת והמלח ומערבבים עד ליצירת בלילה.

על מחבת טפלון שמים מעט חמאה, קורצים עיגולים קטנים על המחבת, מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

סידור המנה
חולטים דקה שעועית ירוקה במים רותחים ולאחר מכן מקררים במי קרח.

מניחים את הבליני ומעליו את הטונה הפרוסה, לבסוף מוסיפים את הרוטב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה