טירמיסו שוקולד טבעוני בכוסות

מתכון של הבלוגרית הטבעונית אולגה טוכשר עבור תנובה לחוברת מתכוני בלוגרים לשבועות 2018. זמן הכנה: שעה כולל אפייה והרכבה, דרגת קושי: קל

מניחים בתחתית כל כוס הגשה עיגול טורט או כמה קוביות קטנות. מזלפים למעלה גנאש שוקולד בעזרת כף ויוצקים 3-2 כפות קרם, תלוי בגודל הכוס. צילום דן פרץ
מניחים בתחתית כל כוס הגשה עיגול טורט או כמה קוביות קטנות. מזלפים למעלה גנאש שוקולד בעזרת כף ויוצקים 3-2 כפות קרם, תלוי בגודל הכוס. צילום דן פרץ

מרכיבים ל-6-4 מנות

לטורט הווניל

1 כוס (240 מ"ל) משקה סויה כמו של תנובה מועשר

1/3 כוס (80 מ"ל) שמן

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית חומץ (רצוי תפוחים)

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

לסירופ הקפה

2 כוסות (480 מ"ל) קפה רותח, שהוכן מ-2 קפסולות אספרסו או 2 כפות גדושות של קפה נמס

אפשרות: 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר דובדבנים או ליקר קפה

לקרם ה"גבינה"-קפה

2 מכלים (500 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה תנובה

2 כפות שמן קוקוס, מומס

1 כוס (140 גרם) אבקת סוכר

אפשרות: 2 כפות ליקר דובדבנים או ליקר קפה

4-3 כפות אספרסו מוכן או קפה נמס חזק מוכן

לגנאש השוקולד

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/4 כוס (60 מ"ל) משקה סויה כמו של תנובה מועשר

להגשה

אבקת קקאו

שוקולד מריר, מגורר

אופן ההכנה

הכנת הטורט

מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית בגודל 20X20 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ.

טורפים יחד בקערה גדולה את חלב הסויה, השמן, הסוכר וסוכר הווניל, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מערבבים את הסודה לשתייה עם החומץ ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה ודלילה למדי.

יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהטורט מזהיב.

מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית.

הכנת סירופ הקפה

מערבבים את כל מרכיביו בקערה ושומרים בצד.

הכנת קרם ה"גבינה"-קפה

מערבבים את כל מרכיביו במעבד מזון או במטרפה ידנית עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.

הכנת גנאש השוקולד

שמים את כל מרכיביו בקערה וממיסים במיקרוגל או על סיר עם אדים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק.

הרכבת הקינוח

קורצים מהטורט עיגולים בקוטר כוס ההגשה בעזרת קורצן עוגיות עגול.

לחלופין חותכים את הטורט לקוביות בגודל 2X2 ס"מ.

טובלים קלות את העיגולים או הקוביות בסירופ הקפה.

מניחים בתחתית כל כוס הגשה עיגול טורט או כמה קוביות קטנות. מזלפים למעלה גנאש שוקולד בעזרת כף ויוצקים 3-2 כפות קרם, תלוי בגודל הכוס.

יוצרים באותו אופן שכבות נוספות של טורט, שוקולד וקרם.

מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות (ועד 3 ימים).

לפני ההגשה מפזרים על כל מנה אבקת קקאו ושוקולד מריר מגורר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה