טריו דגים ונודלס מוגשים בכוסיות ממוזערות (בית הבובות)

 

מנה זו מורכבת משלושה מרכיבים המוגשים בכוסיות ובקעריות קטנטנות, המשלבות ביניהן טעמים מיוחדים ומחדדות את חוש הטעם והסקרנות לקראת המשך הארוחה.

סביצ'ה אינטיאס בגרגרי רימונים, פלפל צ'ילי ואבוקדו
חומרים:
500 גר' אינטיאס ללא עור וללא עצמות
גרגרי רימונים מרימון אחד
3/4 פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות דקיקות
2 כפות צרור כוסברה קצוצה דק
1 כף צרור נענע קצוצה דק
1/4 בצל סגול קצוץ דק מאד
מיץ מלימון אחד גדול
1 כף חומץ יין אדום
מיץ מקלמנטינה אחת גדולה, או שתיים קטנות
4 כפות שמן זית
מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:
חותכים את הדג, מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים במלח לפי הטעם. ממתינים 10 דקות ומגישים.


פלמידה לבנה במרינדת מירין וסויה
חומרים:
500 גר' פלמידה לבנה ללא עור ועצמות
1/2 אבוקדו בשל אך מוצק
1 כף שמן שומשום
מיץ מלימון אחד גדול
1 כף סויה
1 כפית שומשום לבן קלוי
1 כפית שומשום שחור קלוי
שומית/עירית קצוצה קטן

אופן ההכנה:
חותכים את הדג והאבוקדו לקוביות קטנות אחידות, מערבבים עם שאר המרכיבים, ממתינים 10 דקות ומגישים.


סלט קטנטן של אטריות סובה וירקות
חומרים:
1 חבילה אטריות סובה מבושלות ומסוננות
5 פטריות שיטאקה טריות (או מיובשות, מושרות במים) פרוסות דק
12 צנוניות חתוכות לפרוסות דקיקות עם העלים
6 אספרגוס חלוט, חתוך באלכסון לפרוסות באורך כסנטימטר
חופן אצות וואקמה מושרות ומסוננות
חופן עלי כוסברה שלמים מופרדים מהגבעול
חופן עלי נענע שלמים מופרדים מהגבעול
חופן עלי פטרוזיליה מופרדים מהגבעול
חופן עלי בזיליקום מופרדים מהגבעול
2 כפות שמן שומשום
3 כפות סויה
2 כפות מירין
שבבי בוטנים מתובלים או אגוזי קשיו קלויים
שומשום שחור לקישוט

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הסלט, מפזרים מעל שבבי בוטנים ושומשום קלוי, ומגישים בטמפרטורת החדר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה