ים יבשה של פילה עגל עם סרטן כחול וג'מבו שרימפס בציר סרטנים, שמנת וברנדי

 

מצרכים ל- 4 מנות:
רוטב ציר סרטנים, שמנת וברנדי:
100 סמ"ק ציר סרטנים.
100 סמ"ק שמנת מתוקה 38%
1 כף חמאה
2 כפות ירקות שורש כתוכים לקוביות (גזר, בצל וסלרי)
שן שום פרוסה
קמצוץ עלי טימין טרי קצוץ
פלפל שחור גרוס
1 כף רוטב סויה
1 כף ברנדי

פילה הבקר, סרטן כחול וג'מבו שרימפס:
600 גר' פילה עגל
8 יח' ג'מבו שרימפס קריסטל
4 יחידות סרטנים כחולים נקיים
את פילה הבקר שומרים במקרר "עטוף" בשמן זית ומעט עשבי תיבול טריים (טימין, רוזמרין, אורגנו)
את השרימפס והסרטנים קונים טריים ביום הארוחה.

אופן ההכנה:
רוטב ציר סרטנים, שמנת וברנדי:
בקסרול קטן (סיר קטן עם ידית) ממיסים חמאה.
מטגנים את ירקות השורש עם השום עד להשחמה.
מוסיפים טימין ומקפיצים יחד קלות.
מוסיפים את הברנדי, מערבבים היטב ומשלהבים.
מוסיפים לקסרול את ציר הסרטנים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה כ- 10 דקות, לצמצום מחצית מכמות הציר.
מוסיפים את השמנת המתוקה, פלפל שחור גרוס וסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
טועמים ומשלימים מלח ופלפל אם צריך.
לשמור חם להגשה.

פילה הבקר, סרטן כחול וג'מבו שרימפס:
את פילה העגל יש לחתוך ל- 4 מדליונים שווים.
את השרימפס משאירים שלמים, עם השריון.
את הסרטנים שוטפים ומנקים.
בעזרת מספריים או סכין חדה חותכים את שריון הגב לאורכו, ומוציאים את ה"חוט" שבגב.

בישול:
את הסרטנים מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 8 דקות.
על מחבת ברזל משומנת קלות צורבים את פילה הבקר והג'מבו שרימפס למידת הצלייה הרצויה.
מעבירים לצלחות יחד עם הסרטן, מוזגים מעל את הרוטב החם ומגישים מייד.

ממתכוני עכבר שף 2009






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה