ירקות מוחמצים

מתכון של ליטל פינגרץ, דיאטנית קלינית ברשת סטודיו סי

ניתן לקבל חיידקים פרוביוטים ממוצרי חלב כגון יוגורט, במוצרי מזון כבושים או חמוצים, כמו כרוב כבוש וירקות מוחמצים
ניתן לקבל חיידקים פרוביוטים ממוצרי חלב כגון יוגורט, במוצרי מזון כבושים או חמוצים, כמו כרוב כבוש וירקות מוחמצים

חומרים

חצי כרוב

פרחי כרובית מכרובית אחת קטנה

3 גזרים פרוסים לפרוסות

7 כוסות מים רותחים

7 כפות חומץ

6 כפיות מלח

שיני שום מראש שום שלם

פלפל חריף לפי הטעם

3 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות

ניתן להוסיף 3 כפיות כורכום

אופן ההכנה

חותכים את הירקות לפרוסות.

מניחים שכבת ירקות בצנצנת, ומעל את השום הפלפל החריף והסלרי.

ממשיכים כך שכבה אחר שכבה.

מוסיפים את המים הרותחים, החומץ, המלח והכורכום.

סוגרים את הצנצנת ושמים אותה במקום שתהיה חשופה לשמש למשך כיומיים שלושה, עד שהירקות מוחמצים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה