ירקות קלויים בתנור ברוטב יוגורט פיקנטי מתקתק

לפני ההגשה מזלפים את הרוטב מעל הירקות החמים ומגישים מיד. צילום דניאל לילה
מתכון של תום פרנץ עבור סדרת התנורים של קונסטרוקטה למנה ראשונה מרעננת ופשוטה להכנה עם טעמים מיוחדים בזכות רוטב היוגורט שמומלץ להכין אותו יום קודם וכך לחסוך זמן בעת הגשת המנה וגם הטעמים מתאזנים

מצרכים לירקות הקלויים

2 גזרים קלופים חתוכים לארבע לאורך

1 פלפל אדום נקי וחתוך לרצועות עבות
1 פלפל כתום נקי וחתוך לרצועות עבות
1 פלפל צהוב נקי וחתוך לרצועות עבות
2 בצלים אדומים קלופים חתוכים לרבעים
אשכול עגבניות שרי עם הגבעולים
בטטה קטנה קלופה וחתוכה
קישוא חתוך לטבעות עבות
¾ כוס שמן זית
1 כפית סוכר חום
מלח ופלפל לפי הטעם

מצרכים לרוטב יוגורט פיקנטי מתקתק

מיכל יוגורט 3 אחוזי שומן
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה דק
1 כף דבש
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק דק
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מכינים ירקות קלויים

מסדרים את הירקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים את שמן הזית בנדיבות ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

אופים עד להתקרמלות והתרככות הירקות.

מכינים את הרוטב

מערבבים בקערה או בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.

טועמים ומתקנים תיבול.

הגשה

לפני ההגשה מזלפים את הרוטב מעל הירקות החמים ומגישים מיד.

אפשר גם להגיש עם קערית רוטב בצד וכל אחד ישים לעצמו את הכמות הרצויה, או להשתמש ברוטב כמטבל לירקות.

הערה

אפשר להכין את הרוטב מראש שלושה ימים ולשמור בקירור.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר