כבד טלה בעשבי תיבול ורוטב פלפל

 

מתכון ל- 4 סועדים
החומרים:
4 פרוסות כבד טלה, 140-150 גרם כ"א
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל
לרוטב:
4 פלפלים ירוקים
מיץ מלימון אחד
40 גרם מרגרינה
6 כפות יין לבן
2 כפות וורמוט לבן
½ כוס ציר טלה
2 חלמוני ביצה
מלח, פלפל
לקישוט:
1 פלפל אדום
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום
½ כפית טימין

אופן ההכנה:
לטגן את פרוסות הכבד בשמן זית.
הכנת הרוטב:
לחתוך את הפלפלים לקוביות גסות, להכניס למעבד מזון בתוספת מיץ לימון ו- ½ כוס מים, ולערבל היטב.
להניח למחית הפלפל למספר דקות עד שתצוף על פני המים, להסיר אותה בעזרת כף מחוררת ולהניח בצד.
לאדות את ציר הטלה בתוספת היין והוורמוט עד לקבלת מחצית הכמות.
להוסיף לציר את הפלפלים ומרגרינה ולתבל לפי הטעם.
להניח את פרוסות הכבד בכלי הגשה, לפזר עליהן את עשבי התיבול הקצוצים, להוסיף רוטב ולהגיש.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה